Nieuwe aanpak overlast jongeren centrum Bussum

BUSSUM Het Willem de Zwijger College, Albert Heijn Veerstraat, YellowBirds en gemeente Gooise Meren hebben afspraken gemaakt om de overlast van scholieren in het centrum van Bussum terug te dringen. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant, dat zij komende donderdag gezamenlijk ondertekenen bij de ingang van de Albert Heijn aan de Veerstraat in Bussum.

Vooral in de pauze staan de scholieren voor de deuren van de supermarkt en veroorzaken daar overlast door bijvoorbeeld fietsen op de stoep te gooien, afval niet op te ruimen en met teveel jongeren tegelijkertijd naar binnen te willen. De afspraken moet de overlast terugdringen.
Er komt in ieder geval actiever contact met de school over zaken zoals meldingen van overlast en roosterwijzigingen. De tieners zelf krijgen speciale fietsparkeervakken op het Julianaplein en onderhouden en verzorgen hun eigen stukje Julianaplein. Er komen bij de supermarkt huisregels en een medewerker van AH houdt toezicht op hoeveel tieners tegelijkertijd naar binnen gaan.
Wethouder jeugd en leefbaarheid, Geert-Jan Hendriks, looft de samenwerking en is blij met de aanpak. "Ik wil dat het centrum van Bussum hiermee een prettige plek is én blijft om te winkelen, te ondernemen, te wonen en te verblijven."