'Moet een plek voor skatepark uitkomen'

Vervolg van de voorpagina

"Muiden wordt de komende jaren twee keer zo groot. Er is plek voor een ieder en zeker voor jongeren, dus er moet een plek voor een park uitkomen." Dat zei burgemeester Han ter Hoogde zondag tijdens de Katercup in Muiden. Ook mede-initiatiefnemer van het plan Thomas de Graaf is optimistisch. "Ik denk dat het wel gaat lukken."
De jonge skater kijkt terug op een mooie dag, waarbij de aanwezige skaters met hun trucs zeker indruk hebben gemaakt op onder andere de burgemeester. Of dat genoeg is voor een heel park is de vraag. Nu moeten de jongeren met een soort van plan van aanpak komen (inclusief begroting) komen.

Tijdens het evenement zelf hielden de jongeren een korte toespraak over waarom er een skatepark in Muiden moet komen. Vervolgens was daar de lancering van de website met petitie: www.skateparkmuiden.nl. Inmiddels zijn er zo'n 400 handtekeningen verzameld. Het doel is minimaal duizend krabbels. De petitie wordt nog steeds volop getekend en de jongens kijken terug op een geslaagde dag en hopen natuurlijk dat de gemeente snel met de skaters in zee gaat.


Autodief nu toch opgepakt

NAARDEN Voor een auto-inbraak van vorig jaar in Naarden is afgelopen week een 23-jarige man uit Litouwen opgepakt. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op 8 oktober 2019 op de Prins Frederik Hendriklaan.

Mogelijk is hij ook betrokken bij een aantal andere auto-inbraken door het hele land, meldt de politie. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart troffen agenten de man aan op de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom. Tijdens de controle, die volgde, kwamen ze erachter dat de Litouwer gesignaleerd staat voor een auto-inbraak in Naarden. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De agenten namen ook de auto, waar hij en nog een andere man in reden, in beslag. De andere man is niet aangehouden.

De politie waarschuwt wel voor een Oost-Europese bende, die zeer actief is met auto-inbraken. Ook de inwoners van Naarden zijn volgens de politie het doelwit geweest van deze bende. "Gelukkig stonden de daders duidelijk op beeld."