Van de lezers

Russisch roulette

Ik ben al 10 jaar terug in Bussum en ik verbaas mij dagelijks over de automobilisten in mijn geliefde dorp.
Ik rij geen auto en doe alles op de fiets. Het gebeurt mij bijna dagelijks dat ik op het nippertje niet aangereden wordt. Op een voorrangsrotonde nemen automobilisten voorrang, liever dan even te moeten remmen voor een fietser. Of er wordt op het allerlaatst geremd voor de voorrangsrotonde en heb ik mijn remmen al in moeten knijpen omdat ik niet weet of de naderende auto gaat stoppen. En dan wordt er nog gelachen als ik val. Mensen gooien zó de autodeur open zonder op te letten. Voorrang verlenen aan een fietser is ook geen gewoonte in Bussum.

Dit is een dagelijks voor komende situatie die ik erg zat begin te worden. Waarom houden automobilisten zo weinig rekening met fietsers? Waarom nog nét even voor een fietser langs als je ook kunt remmen? Waar komt die hufterigheid vandaan? Hebben jullie zo veel haast? Als u ooit iemand aanrijdt krijgt u daar de rest van uw leven spijt van. Daarom wil ik alle automobilisten van Bussum vragen wat beleefder en meer rekening te houden met fietsers. Uiteindelijk zijn fietsers mensen die óók deelnemers aan het verkeer zijn!

Hanneke Wiegant


Filevorming Torenflat

Naar aanleiding van jullie artikel Filevorming torenflat van afgelopen week wil ik graag reageren.
Ik ben namelijk van mening dat niet de rotonde bij de Keverdijk het probleem is, maar het verkeerslicht bij de Meerstraat. Die staat namelijk voor het autoverkeer lang op rood wanneer er een fietser oversteekt.

Harmen Hoogland