'Onderzoek naar oplossing'

Vervolg van de voorpagina

Uit de berekeningen in de aanloop naar de aanleg van een rotonde bij de Keverdijk kwamen niet de lange wachtrijen/files naar voren die er nu zijn. Een directe oplossing voor het probleem is er niet. "Het college blijft de huidige situatie monitoren. Ook gaat het college nader onderzoek naar een oplossing", is het voorlopige antwoord van het college van burgemeester en wethouder op vragen van Hart voor BNM.

De rotonde is er nu enkele maanden. Al snel kwamen er klachten - onder meer op social media - over filevorming daar. "Het kost maar vijf minuten extra om tijdens een drukke ochtendspits de A1 te bereiken en de doorstroom is daarmee significant afgenomen", stelde fractievoorzitter Marieke le Noble van Hart voor BNM. "Daarnaast zorgt dit voor extra milieubelasting."
Gevolg is ook dat het verkeer uit de verschillende richtingen van Naarden vast komt te staan op het kruispunt. Dat komt doordat automobilisten bij een groen stoplicht niet kunnen doorrijden. Le Noble: "Dit levert gevaarlijke situaties op."


Aanpassingen De Rijver nodig voor onderwijs

muiderberg Hoewel het exploitatietechnisch gezien een goed idee is om de Rijver in Muiderberg in te zetten voor zowel onderwijs als voor sportieve, culturele, muzikale en maatschappelijke activiteiten, zijn flinke aanpassingen en uitbreidingen van het gebouw aan de Nienhuis Ruyskade dan wél een must.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders (B&W) op schriftelijke vragen van D66. De Democraten wilden weten wat de stand van zaken is rond de huisvestingskwestie van de twee basisscholen in het dorp: Oranje Nassau en Vinkenbaan. Beide scholen moeten in één pand worden ondergebracht vanwege het dalende aantal leerlingen. Vraag daarbij was of de Rijver daarvoor geschikt is.
Gezien het antwoord van B&W is het echter de vraag of beide scholen naar de Rijver zullen verhuizen. De Vinkenbaan, waar nu al lokalen leeg staan, is als nieuwe locatie nog zeker een optie. Binnenkort komt er in het pand nog meer ruimte vrij vanwege het aanstaande vertrek van de kinderopvang (SKBNM). Voor de zomer zal de gemeente hier uitsluitsel over geven, aldus B&W.