P&R Muiden te krap, Vesting te druk

MUIDEN Wethouder Nico Schimmel kon maandagavond met inwoners van Muiden de resultaten van de mobiliteitsenquête 'Goed en veilig op weg in Gooise Meren’ bespreken. Nu de kop eraf is volgen ook de andere kernen. Overal gaat hij in gesprek om te horen wat er leeft en wat er beter moet.

Uit de online enquête kon de wethouder al een beetje opmaken welke items er leven. Punten die hij zelf belangrijk vindt zijn bijvoorbeeld de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Hij noemt een aantal voorbeelden: Inwoners van Muiden vinden het P&R-terrein veel te krap. Het is een grote wens van mij om deze uit te breiden. Dat gaat in overleg met Rijkswaterstaat. In de wijk Mariahoeve hebben ze in de zomer last van alle toeristen, maar in de winter niet. Daar moeten we kijken naar maatwerk."
De wethouder noemt ook voorbeelden elders in de gemeente: "In Bussum is de kruising bij Filmhuis Bussum (Brinklaan) door veel inwoners genoemd als gevaarlijk punt doordat het vaak druk is en er ook zwaar verkeer overheen rijdt. In Naarden gaat het gesprek veel over de hoeveelheid auto's die door de Vesting rijdt. Moeten we de vesting deels afsluiten? Is dat wenselijk? Zo is er voor iedere kern een ander thema dat speelt. Door de enquête -die werd ingevuld door 3000 mensen- hebben we al een beeld van wat er leeft. De avonden in de kernen zijn mooie momenten om zaken verder door te spreken. Met de input gaan we werken aan het uitvoeringsprogramma."