Woensdag 26 februari Joris Luyendijk vertelt.
Woensdag 26 februari Joris Luyendijk vertelt.

Donderdag 20 februari

Lezing Leonardo da Vinci

19.30 uur | Volksuniversiteit
Naarden-Bussum

'De Synthese van Schoonheid en Waarheid'. Docent Andrea Maddalena geeft u in twee lezingen op 20 en 27 februari meer inzicht in deze fascinerende kunstenaar/onderzoeker. Inschrijven en informatie: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Vrijdag 21 februari

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Op 6 augustus 1945, bijna 75 jaar geleden, ontplofte boven Hiroshima de allereerste uraniumbom. Ron Norp neemt je mee langs de aanloop naar dat moment: de ontwikkeling van de bom, de afwegingen, de uiteindelijke missie met de desastreuze gevolgen.

Dementievriendelijk

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

'Vergeet dementie, onthoud mens' zegt Cees Croes voorzitter Alzheimer Nederland, Gooi en Omstreken. Hij vertelt over de ziekte het verloop ervan. Gratis deelname. Vooraf aanmelden. Www.bibliotheekgooienmeer.nl.

DVD-film 'The Bucket List'

14.30 uur | De Gooise Warande Bussum

Kijk gezellig mee naar de film 'The Bucket List'.

'Altijd over de liefde'

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Samen met de Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens speelt 'Brisk' een programma met liefdesliederen uit de renaissance, aangevuld met nieuwe speciaal voor dit programma geschreven liederen van Max Knigge en Hans Koolmees.

Zaterdag 22 februari

Stratego King of the Hill

12.00 uur | Vestingmuseum
Naarden

Het Nederlands Vestingmuseum organiseert i.s.m. Stratego Bond Nederland van 12.00 - 16.00 uur een spelmiddag. Het bordspel Stratego staat in het thema van de Napoleontische oorlogen. Deelname is gratis.

Zondag 23 februari

Wandeling

14.00 uur | Laarzenpad Naarden

Wandeling met de Vrienden van het Gooi door een tropisch bos in de winter, met een mooie vogelkijkhut met uitzicht over het Naardermeer. Waterdicht schoeisel sterk aanbevolen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Www.vriendenvanhetgooi.nl.

Klaverjassen

14.00 uur | Bellefleur Naarden

Een klaverjasmiddag van 14.00 - 15.30 uur. Deelname is gratis. Informatie: 035-6953117, www.wocbellefleur.nl.

Muzikale middag

16.00 uur | Bellefleur Naarden

Kirsten en Ilan Bedner verzorgen de muzikale middag. Kosten: € 5- incl. 1 kopje koffie/thee. Informatie: 035-6953117, www.wocbellefleur.nl.

Maandag 24 februari

Busdagtocht

8.30 uur | Verlosserkerk Bussum

De BoodschappenPlusBus brengt een bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en en aan Battlefield ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Aanmelden voor 1 maart. 035-5258205, 034-5265517.

Goed leren tekenen

10.00 uur | Sophia Academie voor Creatieve Ontwikkeling Bussum

Goed leren tekenen is voor iedereen mogelijk die leert waarnemen met de rechterhersenhelft.

Thema-avond Veiligheid

20.30 uur | Naarderheem Naarden

Om inbraken en overlast te voorkomen organiseert het wijkcomité Remcom een voorlichtingsbijeenkomst. Aanmelden: info@remcom.nl.

Dinsdag 25 februari

Breitner & Israëls

19.30 uur | Volksuniversiteit
Naarden-Bussum

Kunsthistorica Diana Kostman neemt u mee langs leven en werk van beide kunstenaars en zal ingaan op de overeenkomsten en verschillen. Inschrijven/informatie: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Woensdag 26 februari

Avond-Bingo Naarden

19.30 uur | De schakel Naarden

Entree: € 3,50 inclusief 1 kaart en 2 consumpties. Extra kaart: € 2,50. Loterij: € 0,50 per lot.

Joris Luyendijk

20.00 uur | Spieghelkerk Bussum

Joris Luyendijk is een bekend journalist, schrijver en antropoloog en is gespecialiseerd in de Arabische en Islamitische wereld. Joris vertelt en u mag vragen. Omlijst door muziek.

Donderdag 27 februari

Djembé cursus

18.45 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

In zes lessen leer je een aantal ritmes. Maak kennis met de Afrikaanse muziek. We geven van 18.45 tot 19.30 uur de lessen voor ouder & kind. Van 19.45 tot 20.30 uur is de cursus voor volwassenen. Groepjes starten bij voldoende aanmeldingen. Inschrijven: www.degooischemuziekschool.nl.

Vrijwilligerscentrale zoekt:

't Akkertje een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking in Bussum is op zoek naar een gezellig maatje voor een leuke sociaal ingestelde bewoonster. Mevrouw is gek op fietsen, 64 jaar oud, en vindt het leuk om één keer per maand er met de duofiets op uit te gaan.

De BoodschappenPlusBus gaat vaak op stap naar een museum, een wandeling over de boulevard of naar een tuincentrum etc. Bent u een geboren gastvrouw of gastheer, reageer op deze leuke flexibele functie.

Het voorjaar komt er weer aan, de bolletjes komen op, voor diverse kleine tuintjes in Gooise Meren zijn wij op zoek naar tuinhulpen.

www.vrijwilligerscentrale.gooisemeren.nl












Vrijdag 28 februari

Rust in mijn hoofd - workshop (3 dagdelen)

9:00 uur | Tuinzaal - Kerk Remonstranten Bussum

Stel je voor – niet de continue stroom van gedachten! Minder stress en zorgen. Je ervaart innerlijke rust . Tijdens deze workshop, ontdek je hoe dit kan. En dat zonder huiswerk, zonder oefenen en met blijvend resultaat!

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

SeniorWeb digitaal spreekuur.

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum Bussum

Een team deskundigen zit klaar voor uw vragen over computers, tablets en telefoons. Desgewenst kunt u een afspraak maken voor een privé consult. Elke vrijdag zijn wij aanwezig van 10.00 -12.00 uur. http://www.seniorweb.nl.

SeniorWeb helpdesk

10:00 uur | Bibliotheek Bussum Bussum

SeniorWeb helpdesk. Elke vrijdag van 10-12 uur staat een team deskundige vrijwilligers klaar in de bibliotheek in Bussum om uw vragen te beantwoorden over computers, tablets en telefoons. De hulp is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs ge

DEE-JAY P: Muzikale quiz

14:00 uur | Vivium De Gooise Warande Bussum

Herinnert u zich deze nog? En deze? Doet u ook mee met de muzikale quiz op vrijdag 28 februari?