Veel belangstelling op de bijeenkomst.
Veel belangstelling op de bijeenkomst.

'De Scan ligt zó plat, dat is geen enkel probleem'

NAARDEN De Scan is afgelopen vrijdag begonnen met de verhuizing vanaf de Majoor Kampstraat naar de tijdelijke locatie aan de Kolonel Verveerstraat 64. Over een paar weken, in april, gaat het gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw.

Het centrumplan voor de Keverdijk is een issue dat al jaren speelt. "Zeker vijftien jaar, als het niet al langer is", zegt verantwoordelijk wethouder Nico Schimmel bij de presentatie deze week van de nieuwste plannen voor het wijkgebouw. De ruimte in de SCAN staat vol met belangstellenden die graag meer wilden weten over de nieuwbouwplannen die deels al vast staan, maar ook deels nog niet duidelijk zijn. De sloop zal snel klaar zijn "dit pand ligt zo plat, dat is geen enkel probleem", zegt de projectleider daadkrachtig. "Daarna gaan we 9 tot 12 maanden bouwen."
De grote lijnen voor het Centrumplan Keverdijk zijn klaar. Er komt een nieuw gezondheidscentrum met een huisarts en fysio, de bibliotheek van Naarden krijgt hier een plek en er komt een ontmoetingsruimte. Er komen verder huurwoningen en een nieuwe moskee. Dudok kon de eerste schetsen laten zien voor de bouw van 57 woningen (3 rijtjes) en appartementen (3-hoog).
Bij de presentatietafel is het goed druk. Op een grote kaart wijzen buren aan waar ze zelf wonen. "Ik wil weten hoe groot het brandgangetje achter mijn huis wordt. Ook bekijkt ze de artist impressions van de buitenkant van de woningen. Ze vindt het er erg mooi uitzien. Zelfs een meneer die vertelt dat de woningen bij hem aan de overkant hoger worden dan nu het geval is. "Ik heb nu tot ongeveer negen uur of half tien 's avonds zon in de tuin. Dat wordt straks acht uur. Maar het is mooi hoor wat ik zie." Een andere dame spreekt haar zorgen uit over de waarde van haar eigen huis. "Gaat mijn huis in waarde dalen als hier straks iets iets nieuws staat?" "Nee", zegt de Dudok-man. Hij vertelt haar dat de waarde zal stijgen omdat de wijk veel aantrekkelijker wordt door alle nieuwbouw.
Nieuwbouw is ontzettend gewenst. De Scan ziet er van buiten afgeleefd uit en ook binnen is het een bruine boel met meubilair dat er waarschijnlijk al tientallen jaren staat. Afgevaardigden van de moskee zijn ook opgetogen dat er nu eindelijk schot in de zaak komt. De moskee zal pas als laatste wordt gebouwd en deze partij heeft in april de tekeningen klaar. "We gaan kleur bekennen. We willen met de nieuwe architectuur laten zien dat wij een moskee zijn. Als de tekeningen klaar zijn nodigen we de buurt uit bij de presentatie."

Grote lijnen staan vast.