Vestingnarren klaar voor de grote optocht

NAARDEN Carnavalsvereniging De Vestingnarren uit Naarden is klaar voor de grote carnavalsoptocht die zaterdag van start gaat. Ondanks de voorspellingen van stormachtig weer gaat het feest gewoon door.

Erik van Herwijn laat namens de verenging weten dat ze zich geen zorgen maken over storm Ellen. "We denken dat het hier wel los loopt. Storm Dennis viel ook wel mee. Dit jaar lopen er dertien groepen mee voor de prijzen. De stoet is aangevuld met ongeveer 30 karren van andere verenigingen dus het wordt een feest om naar te kijken. Het thema is 'jeugdsentiment'. Iedere groep heeft hier zijn of haar eigen draai aangegeven. Wij van de prinsenwagen hebben een ode aan oude tv-programma's zoals Swiebertje en Pipo de Clown."

De optocht start om 13.11 uur vanaf het industrieterrein en gaat via een grote ronde naar het oude stadhuis. Daar krijgt Prins Ravel de 54ste Benno Ockse de sleutel van de stad uit handen van de burgemeester.


Meedenken over toekomst Diemerscheg

MUIDEN Inwoners van Gooise Meren kunnen meedenken over de toekomst van natuurgebied de Diemerscheg.

De Diemerscheg loopt van het Flevopark in Amsterdam tot aan de rivier de Vecht in Muiden en Weesp. Middenin de Diemerscheg ligt het Diemerbos. De gemeenten Weesp, Amsterdam, Diemen en Gooise Meren - waarin de Diemerscheg ligt - denken met diverse partijen na over de toekomst van het groengebied. Het uitgangspunt is dat de Diemerscheg groen moet blijven. Vlakbij de Diemerscheg komen in de komende jaren veel huizen. De behoefte aan hernieuwbare energie neemt toe en er moet meer regenwater worden vastgehouden in het gebied.

Samen met Staatsbosbeheer hebben de gemeenten in de Stuurgroep Diemerscheg ideeën opgesteld voor de ontwikkeling van het groen en de recreatie.

Iedereen kan tot half maart via een online enquête reageren op deze ideeën. De enquête is te vinden op de website: www.amsterdam.nl/Diemerscheg. Dit najaar wordt er een strategie opgesteld voor de toekomst van het groengebied.