De politie greep snel in.
De politie greep snel in. Foto: Bob Awick

Opgepakte inbrekers bonden bewoner vast met touwen

Vervolg van de voorpagina

De twee mannen die vrijdag werden opgepakt voor in de inbraak in de woning aan de Dr. Anthon van der Horstlaan, hebben de bewoner van dat huis vastgebonden met touwen. Op dat moment was de politie al gealarmeerd.
De politie was namelijk in actie na een tip van een omwonende dat er twee vreemde figuren in het Componistenkwartier rondliepen met opvallend veel interesse hadden in de woningen. De politie omsingelde direct met meerdere agenten de gehele wijk. De inbrekers waren op dat moment aan het inbreken in de betreffende woning.

De bewoner was echter nog in zijn huis aanwezig. De inbrekers - 16 en 31 jaar - bonden hem vast met touwen. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de daders op de vlucht. Na een klopjacht door sloten en weiland werden beiden uiteindelijk aangehouden. Eén van hen was nog op het dak geklommen om zich te verschuilen. Tevergeefs.
De twee mannen hadden verschillende gestolen goederen bij zich. Een speurhond heeft de overige goederen gevonden die tijdens de vluchtpoging waren weggegooid.