Gooiers molotovcocktails spoorloos

BUSSUM De politie tast nog in het duister bij het onderzoek naar verschillende incidenten van vrijdag en zaterdag waarbij molotovcocktails zijn gegooid. "Het lijkt erop dat het jongeren tot 16 jaar zijn, maar we hebben weinig daderinformatie waarmee we aan de slag kunnen", erkent een politiewoordvoerder.

Bij de politie zijn twee incidenten bekend. Vrijdagmiddag om 15.30 uur waren in de J.F Evertslaan jongeren gezien die met brandende spullen gooiden. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al foetsie. Wel troffen agenten een bierflesje met daarbij een doek dat naar benzine rook. Volgens een buurtbewoner waren de jongens weggerend richting Hilversumse Meent.
Een dag later rond 20.20 uur was het foute boel bij een bushalte, iets verderop, in de Hilversumse Meent. Al vrij snel daarna meldde de politie via twitter dat er twee molotovcocktails waren gegooid. De daders werden niet gevonden.
Diezelfde buurtbewoner meldt via e-mail dat er naast het incident van vrijdagmiddag ook 's avonds rond 20.15 uur nog een tweede brandbom werd gegooid op de J.F Evertslaan. "Weer was de politie gealarmeerd", schrijft hij, "maar zij zei dat zonder identificatie van de daders zij niets konden doen."
De politiewoordvoerder kan over dit incident niets terugvinden in het systeem. Wel worden getuigen of mensen die meer weten over deze incidenten gevraagd zich te melden.