Weerman Pieter de Blois overleden

GOOISE MEREN Weerman Pieter de Blois is vorige week woensdagavond na een kort ziekbed overleden. Hij is slechts 68 jaar geworden. De Blois verzorgde jaren lang de weerberichten op pagina 2 in de kranten van EnterMedia.

Pieter de Blois begon in 1985 met het schrijven van lokale weerberichten voor de inwoners van Weesp. Hij was elke werkdag te horen op het inmiddels gestopte Radio Weesp en daar kwamen later geschreven voorspellingen bij voor de kranten van Enter Media, waaronder het WeesperNieuws, BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws.

Voor Radio Weesp maakte hij samen met anderen ook eens per kwartaal een seizoenenspecial met gedichten en muziek. Sinds 2004 woonde hij op IJburg, waar hij ook voor IJburgTV het weer verzorgde. De Blois pakte het maken weerberichten heel serieus en professioneel aan (hij zat er zelden naast), maar heeft er nooit zijn beroep van gemaakt.

De medewerkers van deze krant kijken terug op een ontzettend fijne samenwerking met Pieter de Blois. Wij gaan onze 'wandelende weerencyclopedie' missen. Wij wensen zijn vriendin en zijn andere dierbaren veel sterkte toe.


Muider stel in quarantaine wegens Coronavirus

MUIDEN Sierk Vojacek en zijn vrouw zitten vrijwillig thuis in Muiden vanwege het Coronavirus. Vojecek vertelt dat zijn Chinese vrouw afgelopen vrijdag met de laatste KLM-vlucht vanuit Beijing naar Nederland kwam en dat ze nu samen binnen blijven.

De quarantaine houdt in dat ze twee weken moeten thuisblijven en geen contact met de buitenwereld mogen hebben, om zeker te zijn dat ze het coronavirus niet onder de leden hebben. Daarna zijn ze weer vrij om te gaan en te staan waar ze willen.

Sierk Vojacek vertelt aan de Telegraaf dat hij een familiefeest heeft gemist en zijn boodschappen thuis laat bezorgen. Het paar heeft ook nog een zoon in China wonen en Vojacek is zelf regelmatig in het land omdat hij daar actief is als filmproducent en media-ondernemer.

Bekijk een video op onze website.