Brandweer kreeg ruim honderd stormmeldingen

BUSSUM Storm Ciara die zondag over Nederland raasde, heeft ook in 't Gooi flink wat schade veroorzaakt. De brandweer kreeg ruim honderd meldingen, vooral vanuit het noordelijke gedeelte van de regio (Huizen, BEL en ook Bussum).

Toch is de schade in Gooise Meren 'ogenschijnlijk meegevallen', aldus een gemeentewoordvoerder. Wel is ook in Gooise Meren een aantal bomen getroffen, het dak van gebouw De Vonk is Bussum is gaan klapperen en een aantal bouwborden zijn omgewaaid.
Voor de brandweer was het zondag wel een drukke dag. De verwachte piek van zondagavond rond 21.00 uur viel achteraf mee, maar de brandweermedewerkers hebben zich tussen 8.30 uur en 23.30 uur geen moment hoeven te vervelen. De overgrote meerderheid van meldingen bestond uit omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en gevelplaten, wateroverlast en rondvliegend bouwmateriaal. Er is (voor zover bekend) niemand gewond geraakt. De brandweer heeft de indruk dat inwoners van deze regio zelf voorzorgsmaatregelen hadden genomen door spullen op te bergen of vast te zetten.