Minister houdt preek

BUSSUM Minister Sigrid Kaag verzorgt een zogenoemde Koningspreek. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking spreekt op zondag 9 februari in Bussum.

Het thema van haar preek zal zijn: 'Recht doen, trouw betrachten en wandelen met God'. De dienst wordt geleid door ds. Joost Röselaer en wordt opgeluisterd met vioolspel van Enzo Kok, de winnaar van het Prinses Christina Concours 2019.
Sigrid Kaag bekleedde belangrijke en invloedrijke posten in het bedrijfsleven en bij de VN. Landelijke bekendheid kreeg zij in 2013 als leider van de VN-missie voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië. In 2015 ontving zij een eredoctoraat aan de Universiteit van Exeter en in 2016 de Carnegie Wateler Vredesprijs voor haar werk in het Midden-Oosten. In september 2018 was Kaag hoofdspreekster op een symposium van de remonstranten naar aanleiding van de nieuwe bundel Tolerantie in turbulente tijden.
De preek begint om 10.30 uur in het gebouw van de Remonstranten aan de Koningslaan 2b. Reserveren is niet mogelijk, de zaal is een half uur van tevoren geopend.