'Flinke files nieuwe rotonde op de Rijksweg'

NAARDEN De nieuwe rotonde op de Rijsksweg - ter hoogte van de Keverdijk in Naarden - leidt met name in de ochtendspits tot flinke filevorming. En dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee, stelt raadslid Marieke le Noble namens Hart voor BNM. Zij hoopt dan ook dat er snel een oplossing komt.

Hart voor BNM vraagt het college van burgemeester en wethouders om opheldering in een serie schriftelijke vragen. Le Noble baseert haar vragen op eigen ervaring en klachten op sociale media. "Het kost zo maar vijf minuten extra om tijdens een drukke ochtendspits de A1 te bereiken en de doorstroom is daarmee significant afgenomen. Daarnaast zorgt dit voor extra milieubelasting."

Chaos op de kruising

Ander gevolg is dat verkeer uit de verschillende richtingen van Naarden vast komt te staan op het kruispunt bij de Torenflat. "Omdat dan de achterkant van de file reikt tot aan het kruispunt, en deze ervoor zorgt dat bij een groen verkeerslicht niet doorgereden kan worden", verklaart Le Noble. "Dit levert gevaarlijke situaties op."

Gevaarlijke situaties

Zij denkt dat het nooit de bedoeling geweest kan zijn dat de nieuwe rotonde en oversteek bij Stadszigt nu leiden tot gevaarlijke situaties aan de achterkant van deze file ter hoogte van de Rijksweg, Wilhelminalaan en Burgemeester Jur. Visserlaan.

"In de ochtend zie je ook dat scholieren op de fiets willen oversteken en dat is niet veilig omdat het verkeer niet doorstroomt."

Oplossingen

Le Noble vraagt daarom onder meer of B en W het met Hart voor BNM eens zijn, en of zij deze filevorming hadden verwacht.

Tot slot wil de partij (uiteraard) weten welke mogelijkheden B en W zien om de negatieve milieu-, doorstromings- en veiligheidseffecten van de nieuwe rotonde weg te nemen.