Nachttrein wens in Naarden-Bussum

GOOISE MEREN Mocht er in de weekenden een nachttrein op het traject van Amsterdam naar Utrecht via 't Gooi komen, dan zou deze een stop moeten maken op station Naarden-Bussum. Dat is althans het voorstel van de lokale VVD-fractie.

De liberalen komen met dit idee nu de gemeente Hilversum een offerte heeft aangevraagd bij de NS voor zo'n nachttrein in de weekenden. Deze verbinding zou dan moeten stoppen op alle drie de stations in de mediastad. Met een beetje mazzel kan dat al volgend jaar. Kosten: twee ton. Maar als andere gemeenten (Gooise Meren en Weesp bijvoorbeeld) zich bij de plannen aansluiten, zouden de kosten gedeeld kunnen worden.
De VVD in Gooise Meren is best enthousiast over het plan en heeft nu aan het college van burgemeester en wethouders (B en W) gevraagd of Gooise Meren zich bij dit plan aansluit. VVD-raadslid Ben Hagens denkt namelijk dat de bereikbaarheid van de gemeente er flink op vooruit gaat. Bovendien vult een nachttrein 'een concrete behoefte' in. Jongeren bijvoorbeeld kunnen na een avondje stappen in Amsterdam of Utrecht gewoon met de trein naar huis, net als mensen die in nachtdiensten werken. En wanneer Gooise Meren zich niet aansluit bij dit initiatief heeft de gemeente wel de lasten in de vorm van geluidsoverlast, maar niet de lusten, aldus Hagens.
Hij maakt nog wel een nuance. De liberalen van B en W willen nog wel een en ander weten over de kosten.