Dinsdag 11 februari Op bezoek in het Muiderslot.
Dinsdag 11 februari Op bezoek in het Muiderslot. Foto: archief Muiderslot

Donderdag 6 februari

Filosofisch café

14.00 uur | Koepelkerk

Naar aanleiding van haar recent verschenen boek vertelt Kitty Bouwman over Augustinus, over wijsheid en de twee vrouwen in zijn leven. Entree € 6,-.

Vrijdag 7 februari

SeniorWeb digitaal spreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team deskundigen zit klaar voor uw vragen over computers, tablets en telefoons. Desgewenst kunt u een afspraak maken voor een privé consult. Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

De Schrijfclub

14.00 uur | De Antonius Hof
Bussum

Bij de Schrijfclub schrijven we in een kleine groep over belevenissen uit je leven. Bijdrage € 10,-. Info: Lia de Boer, www.schrijveninhetgooi.nl of info@schrijveninhetgooi.nl.

Zaterdag 8 februari

Expositie Plastic Zee

16.30 uur | Kunsthandel Dekker Bussum

U bent van harte uitgenodigd bij de opening van de expositie 'Plastic Zee' van Jacqueline Comello. U kunt genieten van kunst en een gezellig drankje. De schilderijen zijn de hele maand februari te zien.

CoderDojo

14.00 uur | Bibliotheek Bussum

Heb je altijd al willen leren hoe je je eigen game bouwt of een app ontwikkelt? Kom naar de CoderDojo van 14.00 tot 16.00 uur. In de CoderDojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar hoe je kunt programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. In de Dojo ontmoet je elkaar, je werkt en leert samen, je maakt nieuwe dingen en het resultaat is direct zichtbaar.

Zondag 9 februari

Koningslezing Sigrid Kaag

10.30 uur | Koningslaan 2b
Bussum

De minister zal de koningspreek verzorgen. Ze zal het hebben over 'Recht doen, trouw betrachten en wandelen met God'. Muzikale begeleiding van violist Enzo Kok, winnaar Prinses Christina Concours. Gratis entree.

Maandag 10 februari

MIKA

10.00 uur | SCAN Naarden

Mika atelier staat voor Met Inzet Kan Alles. Een grote variatie aan activiteiten maar vooral lekkere koffie en thee met iets lekkers en elke week een andere lunch verzorgd door één of meerdere bezoekers.

Computer inloop

13.00 uur | Bellefleur Naarden

Elke 2e maandagmiddag van de maand van 13.00 - 15.30 uur is er een computer inloop. Informatie donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur op 035-6953117 of mail: beheer@wocbellefleur.nl.

Dinsdag 11 februari

Op bezoek in het Muiderslot

14.00 uur | Spieghelwijck Bussum

'AMALIA'. Ron van Luijnen maakt een virtuele rondgang door het Muiderslot en vertelt over de geschiedenis en functie van het kasteel vroeger en nu. Entree € 7,50.

Beginselen van de fotografie

19.30 uur | Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Je leert tijdens deze cursus hoe je met de techniek van je camera betere en creatieve foto’s kunt maken. Neem vooral je camera mee. Inschrijven/informatie op www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Mijn dierbare is verslaafd

19.30 uur | Gemeentehuis Bussum

Informatieavond voor naasten van mensen met een verslaving. Toegang is gratis. Aanmelden via: elindhout@versawelzijn.nl.

Woensdag 12 februari

Musembezoek

9.45 uur | Station
Naarden-Bussum

De Boodschappen PlusBus heeft weer een uitje. Dit keer gaan we naar de tentoonstelling 'Mode op de bon' in het Verzetsmuseum in Amsterdam. We gaan met de trein van 9.55 uur van Naarden-Bussum. Als u mee wilt laat het weten aan: Rita, 035-694585.

Zeer Milde Yogales

10.00 uur | Yogacentrum de Haan Bussum

Yoga is geschikt voor iedereen, met of zonder beperking. Yoga is een manier om je lichamelijke grenzen te accepteren. Indien mogelijk zelfs te verminderen. In deze zeer rustige les is er ruimte om door aangepaste ãsana’s vertrouwd te raken met Yoga.

Bingo

13.32 uur | De schakel Naarden

U bent welkom. Entree € 3,50 inclusief 1 kaart en 2 consumpties. Extra kaart € 2,50, loterij: € 0,50 per lot.

Inschrijven

Bustocht naar Hoog Soeren

9.15 uur | De schakel Naarden

Op donderdag 20 februari maken we een bus-rond-rit door het bosrijke Hoog Soeren. Een gids zal u tijdens de reis van alles vertellen over dit bijzondere gebied. Kosten € 54,-. Meer informatie of opgeven 035-6949312. Op tijd inschrijven graag.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Maatjesproject Gooi en Vechtstreek zoekt een jong maatje voor een meisje van 14 jaar om met elkaar te chillen. Het liefst 1 x per 3 weken in het weekend. Er is natuurlijk begeleiding.

Voor het project Automaatje in Gooise Meren zoeken wij matchmakers, als matchmaker (bemiddelaar) breng je de aanvrager die een chauffeur zoekt en de vrijwillige chauffeur met elkaar in contact.

Voedselbank Naarden-Bussum zoekt met spoed chauffeurs op de woensdagmorgen. Het gaat om lokaal vervoer in onze bestelbus en vervoer naar Amsterdam.

vrijwilligerscentrale.gooisemeren.nl.