The Best of IDFA On Tour in Filmhuis

BUSSUM Het is weer zover: The Best of IDFA On Tour komt weer naar Filmhuis Bussum. Dat betekent dat er op zondag 16 februari vier prijswinnende films van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) 2019 worden gedraaid.

De films zijn geselecteerd op hun onderscheidende cinematografische kwaliteiten en urgentie in onderwerp. Volgens het Filmhuis Bussum is het resultaat 'een uniek programma met films die je kijk op de wereld verruimen'. Kaartjes kosten 27,50 euro en zijn te koop aan de kassa of via de website.


Voorjaars- vakantie op Muiderslot

MUIDEN Het Muiderslot draait komende voorjaarsvakantie, tussen 15 februari en 1 maart, een speciaal programma voor de jeugd. Er zijn extra activiteiten om bezoekers te trekken.

Zo is er een gratis audiotour om meer te horen over hoe het leven vroeger was tijdens de winter op het kasteel. Er is een workshop waarbij bezoekers hun eigen scheurschilderij mogen maken door te scheuren en te plakken. De valkenier is er op woensdag en vrijdag om meer te vertellen over de valkenjacht. En tot slot is er op 23 februari theater voor en mét peuters van theaterduo Kees en Koos. Zij spelen dan de voorstelling Drakentongetje.


Plastic verwerkt in schilderijen

BUSSUM Kunstenares Jacqueline Comello heeft een serie schilderijen gemaakt met plastic soep erin. Het resultaat is te bewonderen vanaf zaterdag 8 februari bij Kunsthandel Dekker aan de Kapelstraat.

Comello vertelt komende zaterdag het verhaal achter deze schilderijen. Ook komt iemand van de stichting By the Oceans we Unite vertellen hoe zij zeiltochten inzetten om mensen bewuster te maken van het gevaar van plastic. De hele maand februari is deze expositie nog te zien bij kunsthandel Dekker. Van elk verkocht schilderij gaat 10% naar de Stichting By the Oceans we Unite.