Kes gaat naar liveshows van 'The Voice'

BUSSUM Kes van den Broek uit Bussum is doorgedrongen tot de liveshows bij The Voice of Holland. De pas 18-jarige Bussumse wist met het nummer Hij is van mij Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha één van de drie benodigde stoelen te bemachtigen.

Vorige week kreeg Kes pas echt landelijke bekendheid door haar battle in het televisieprogramma met Ayoub uit Huizen. Dat werd een speciale versie van twee nummers door elkaar gemixt, een zogenaamde mashup van de nummers Menak Sla Meni van Inez en Onderweg van Abel. Het leverde een bijzondere uitvoering op die goed in het gehoor lag bij de jury. Ook zaten beiden een paar dagen later aan tafel in De Wereld Draait Door.


'Gemeenten handelden onrechtmatig'

Vervolg van de voorpagina

"De uitspraak is van groot landelijk belang en biedt ActiZ-leden een stevig handvat voor tariefbesprekingen met gemeenten." Dat is de reactie van ActiZ op de uitspraak in de zaak die de branchevereniging voor zorgondernemers samen met TGVS had aangespannen tegen de Gooise gemeenten.
De thuiszorgorganisatie was naar de rechter gestapt omdat zij meende dat de twee jaar geleden vastgestelde tarieven, die de gemeenten betalen, niet reëel waren en daarmee onrechtmatig. Directeur Esther Hoekzema van TGVS meldde vorig jaar dat de kosten (door externe factoren) flink waren gestegen. Daarom moesten die tarieven met ruim 11% omhoog, was haar mening. De Gooise gemeenten, als Regio opdrachtgever aan de verschillende thuiszorgclubs, vonden niet dat zij voor die kostenstijging moesten opdraaien.

De rechtbank Midden-Nederland gaf de Regio vorig jaar dus gelijk. TGVS en en ActiZ stapten daarom naar het Hooggerechtshof. Die vernietigt nu de eerdere uitspraak en stelt dat de gemeenten 'geen reële prijzen hebben vastgesteld en daarmee onrechtmatig jegens de thuiszorgorganisatie hebben gehandeld'. Het Hooggerechtshof vindt dus niet dat de gemeenten de tarieven met 11,3% met terugwerkende kracht alsnog moeten betalen. Wel moeten de kosten van zowel het hoger beroep als het kort geding vergoeden.