'Plan Oud Valkeveen nu stilleggen'

NAARDEN "Hier is een crimineel feit gepleegd. Er is sprake van ernstige misleiding. Het bestemmingsplan is misselijk georganiseerd. Het ecologisch onderzoek deugt niet en we hebben al enkele WOB-verzoeken gedaan.”

Met deze waterval aan verwensingen tegen de gemeenteraad van Gooise Meren startte de advocaat van de stichting Behoud Gooise Heide zijn betoog dinsdag bij de Raad van State. “Maak hier een einde aan”, vroeg hij de raadsvoorzitter. En hij eiste schorsing van het bestemmingsplan speelpark Oud Valkeveen.
Waar het de stichting voornamelijk om gaat is de mogelijkheid die het bestemmingsplan biedt om een nieuw permanent parkeerterrein aan te leggen in een bosperceel naast het speelpark. Daarvoor zal dan nog wel een apart wijzigingsplan moeten komen dat het college van Gooise Meren moet goedkeuren en waartegen opnieuw bezwaar kan worden gemaakt. Dat kan nog jaren duren.
Toch vindt de advocaat het nodig dat het bestemmingsplan nu al wordt stilgelegd. Volgens hem is het een zeer ernstige zaak van bestuurlijk gekonkel, dubieuze natuuronderzoeken en dus misleiding. “De gemeenteraad heeft zich hiermee zelf uitgeschakeld”, aldus de advocaat. Feit is wel dat de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing over het omstreden parkeerterrein in handen heeft gelegd van het college.

3