Donderdag 23 januari: Peter Buwalda.
Donderdag 23 januari: Peter Buwalda.

Donderdag 23 januari

NAARDEN the Art fair

11.00 uur | Grote Kerk Naarden

De 23ste editie van NAARDEN the Art fair (voorheen Kunst & Antiek Weekend) vindt plaats van donderdag 23 t/m zondag 26 januari. Het thema van deze beurseditie is: Samen in Naarden.

Inloop spreekuur

13.00 uur | Bellefleur Naarden

Op de 2de en 4de donderdag van de maand is de wijkagent aanwezig voor vragen en opmerkingen. Info: https://gooisemeren.nl/veiligheid/wijkagenten of http://www.wocbellefleur.nl/wijkagent.

Peter Buwalda

20.00 uur | Spieghelkerk Bussum

In 2019 verscheen eindelijk Buwalda's langverwachte tweede roman 'Otmars zonen', over de mythe van familie en de waarde van de bloedband. De nieuwe Buwalda is meeslepend. Muzikaal omlijst.

Vrijdag 24 januari

Dvd-film 'Happy feet'

14.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

Kijk gezellig mee naar de vrolijke animatiefilm 'Happy feet'.

Pianokwartet

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Pianokwartet Corneille bestaat uit Noé Inui (viool), Georgy Kovalev (altviool), Ella van Poucke (cello) en Vassisis Varvaresos (piano). Zij spelen pianokwartetten van Schumann en Fauré en het strijktrio van Schubert.

Zaterdag 25 januari

Cursus Kraak de Code

10.10 uur | De Gooische Muziekschool Bussum

Een basisjaar muziek voor leerlingen uit groep 3 en 4. Kinderen gaan op ontdekkingstocht langs muziektekens en moeten onderweg codes kraken.

Menselijk

11.00 uur | Galerie Pouloeuff Naarden

Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En tot robots, die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens deze expositie: 'Menselijk'.

Zondag 26 januari

Peuterpret

10.15 uur | Bibliotheek Muiden

Peuterpret voor kinderen van 3 - 6 jaar en hun (groot)ouders. Kom genieten van voorlezen, spelen, kleuren, knutselen en een kindertheatervoorstelling.

Nieuwjaarsconcert

14.30 uur | Wilhelmina Kerk
Bussum

De Gooise Operette brengt samen met Operakoor Almere een nieuwjaarsconcert ten gehore.

Maandag 27 januari

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

Gezelligheid kent geen tijd. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen heten u van harte welkom.

Het zakelijk nieuwjaar

17.30 uur | Hotel Jan Tabak
Bussum

Opgeruimd het zakelijk nieuwjaar in met Entre Femmes-Gooi. Krijg tips en tricks om voor 2020 je zaken op orde te hebben. Netwerkavond met een presentatie van een opruimcoach. Incl. borrel en diner. Ook voor niet-leden. Kijk op www.entrefemmes-gooi.nl voor meer en voor aanmelding.

Dinsdag 28 januari

Basiscursus Aquarelleren

14.00 uur | Atelier Comello-Art Bussum

In 12 lessen worden stap-voor-stap de basistechnieken van het aquarelleren behandeld. Voor meer info kijk op www.comello-art.nl of bel 06-17704781/ info@comello-art.nl.

Woensdag 29 januari

Een cursus in wonderen

10.00 uur | coaching-training-muziek Muiden

In de oefengroep nemen we de werkboekles van de dag als uitgangspunt, er is veel ruimte voor eigen inbreng en hoe je daar vanuit de cursus naar kunt kijken. Aanmelden (€ 10 p.p. ): www.kaivonrosenberg.com of 06-14246602.

Donderdag 30 januari

Meet & Go

19.45 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk

Meet & Go-avond voor actieve 40-plussers. Samen leuke dingen ondernemen. Inloop met drankjes, kennismaking, nieuwe ideeën en spelletjes. Info: meetandgo@kpnmail.nl.

Vrijdag 31 januari

Muziek in Huis

14.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

Stichting Muziek in Huis organiseert professionele kamermuziekconcerten voor ouderen en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van leven van ouderen en zieken. Met deze keer het Martien Oster jazztrio.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Versa Vrijwillige Thuishulp Gooise Meren zoekt tuinders: het voorjaar is weer op komst, alles gaat weer bloeien, voor diverse kleine tuinwerkzaamheden in Gooise Meren zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die af en toe mensen ondersteunen in tuinwerkzaamheden.

Ook de dagen gaan lengen en er staan bij ons ouderen op de wachtlijst die het leuk vinden om 2x per maand een uurtje met de rolstoel worden geduwd voor een frisse neus. Houdt u van wandelen en wat tijd over: welkom.
Voor Automaatje zoeken wij voor heel Gooise Meren enthousiaste chauffeurs.

Voor meer informatie kom langs op ons inloopspreekuur iedere dinsdag van 10.00 - 12.00 uur of bel voor een persoonlijke afspraak naar 06-15875692, stuur een mail naar info@vcgooisemeren of kijk op www.vrijwilligerscentralegooisemeren.nl.