Twee nieuwe raadsleden

GOOISE MEREN De gemeenteraad krijgt vers bloed in de vorm van Martijn Kahlman (PvdA) en Herman de Hollander (CDA).

Beide heren lopen al een tijdje mee in de gemeentepolitiek. Herman de Hollander neemt de CDA-zetel over van Jim de Vos. De Vos verlaat de raad omdat hij het werk voor de raad niet meer kan combineren met zijn drukke huisartsenpraktijken.
Martijn Kahlman komt nieuw binnen bij de PvdA, hij was al wel fractieondersteuner waardoor hij de lopende dossiers kent. Hij neemt tijdelijk de plek over van Lotte Schimmel, die om gezondheidsredenen gebruik maakt van de verlofregeling. “Lotte tobt al geruime tijd met haar gezondheid. Aanvankelijk hoopten wij allemaal dat zij snel zou herstellen, maar dat vraagt toch meer tijd dan gedacht", aldus fractievoorzitter Rolien Bekkema.


Fietsen van station naar Kinderen in Nood

NAARDEN / BUSSUM De gemeente is al sinds november bezig om de verkeerd geparkeerde fietsen rondom station Naarden-Bussum te verwijderen. In totaal zijn er al 400 fietsen afgevoerd.

De exemplaren die niet opgehaald worden, dat gaat nu om 200 stuks, gaan naar Stichting Kinderen in Nood Bussum. De gemeente haalt gemiddeld tussen de 20 en 30 fietsen per week weg omdat ze niet in de rekken staan. Er zijn zo’n 200 fietsen niet opgehaald.


Daltonschool opnieuw excellent

BUSSUM Basisschool Juliana Daltonschool locatie Kalfflaan heeft dit jaar het predicaat Excellent gekregen.

De Bussumse school heeft nu voor het vijfde jaar op rij deze erkenning behaald. In Gooise Meren zijn verder geen andere scholen die dit jaar het stempel 'excellent' mogen dragen. Het predicaat is een erkenning voor scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel.