Er liggen veel bloemen op de plek van het ongeluk.
Er liggen veel bloemen op de plek van het ongeluk. Foto: © Bob Awick

'Dit raakt onze gemeenschap diep'

NAARDEN / BUSSUM Het vreselijke ongeluk op de Comeniuslaan, waarbij vorige week woensdag een 36-jarige vrouw uit Naarden overleed, is nog altijd het gesprek van de dag. Zo veel verdriet, de gemeenschap is in rouw. Op de stoep waar het ongeluk is gebeurd, liggen bloemen en kaarten met lieve boodschappen. En 's avonds brandt er een eenzaam lichtje in een lantaarntje.

Heel veel inwoners leven mee met de nabestaanden, die zomaar opeens geconfronteerd werden met dit afschuwelijke ongeluk. De vrouw reed precies op de verkeerde plek met haar bakfiets op de Comeniuslaan toen een NS-bus op hol sloeg en haar raakte.

Het ongeloof overheerst. Waarom is dit gebeurd? Hoe is dit mogelijk? De mensen zijn verslagen. Onder hen ook burgemeester Han ter Heegde. Hij reageert op de gebeurtenis: "Het is moeilijk te bevatten dat een moeder uit Naarden, die met haar kind in een bakfiets op de Comeniuslaan rijdt, dodelijk verongelukt nadat zij geraakt is door een bus. Dit raakt onze gemeenschap diep. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden, de vader en de jongen, die als door een wonder ongedeerd bleef. Mijn dank gaat uit naar alle hulpverleners die meteen in actie zijn gekomen en de buurtbewoners die zich na het ongeval onder meer over de jongen hebben ontfermd. Laten we elkaar troosten en steunen in deze moeilijke tijd."

3