Bestuur Zaalsportclub Muiderberg stopt ermee

MUIDERBERG Het driekoppige bestuur van Zaalsportclub Muiderberg stopt ermee. Het is tijd dat andere mensen de kar gaan trekken. Er is tot september de tijd om een nieuw bestuur te formeren.

Het huidige bestuur, bestaande uit een penningmeester, voorzitter en vicevoorzitter, zit er inmiddels zeven jaar en zal deels op de achtergrond nog wel actief blijven als er een nieuw bestuur is. "We laten het niet uit onze handen vallen", aldus voorzitter Vera van Etten. Maar de leden zijn nu aan zet. Tijdens de algemene ledenvergadering van maart zal het vertrek van het bestuur aan bod komen.

Van Etten hoopt dat er dan mensen zijn die het stokje willen overnemen. Het liefst ziet ze ook dat het bestuur dan uitgebreid wordt tot vier leden: een voorzitter, een vicevoorzitter die tevens secretaris is, iemand voor de ledenadministratie en een penningmeester. Komt er geen bestuur dan valt wellicht het doek voor de vereniging, die inmiddels weer 150 leden telt.
In april zijn er nog onderlinge wedstrijden; die lopen door het besluit van het bestuur geen gevaar.


Soigné behaalt opnieuw ster

BUSSUM Het Bussumse restaurant Soigné heeft voor het elfde jaar op rij zijn Michelinster weten te behouden. "Wij zijn wederom supertrots. En supertrots op ons geweldige team", aldus chefkok en mede-eigenaar Dennis Jong.

Daarmee is Soigné het enige restaurant in 't Gooi met een Michelinster. Jong: "Jaar op jaar focussen wij op continuïteit en kwaliteit in ons restaurant. Dat wij nu voor het elfde jaar op rij de Michelinster hebben, is iets waar we ontzettend blij mee zijn.”

DeLaMar

Jong kreeg maandagmorgen tijdens de officiële presentatie van de Michelingids 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam het voor hem heugelijke nieuws te horen. Soigné is begonnen in november 2007. Voor het jaar 2009 ontving het restaurant aan de Kapelstraat een Espoir van Michelin. Voor het jaar 2010 ontving het voor het eerst een Michelinster. Sinds die tijd heeft Soigné de ster weten te behouden.