Zondag 19 januari extra voorstelling 'Haar naam was Sarah'.
Zondag 19 januari extra voorstelling 'Haar naam was Sarah'.

Donderdag 16 januari

Toren en torentjes in Bussum

14.00 uur | Spieghelwijck Bussum

Klaas Oosterom (Hist. Kring Bussum) schetst de ontwikkeling van Bussum aan de hand van toren en torentjes. Spieghelwijck. Opgeven: Amalia.bus@kpnmail.nl of 035-6932318. Entree € 7,50 (incl. consumpties).

Lezing

20.00 uur | Witte Kerk Naarden Bussum

Lezing dr. Tjeu van den Berk: 'Het oude Egypte, bakermat van het jonge christendom'. Toegang € 7,-. Www.cciv.nl.

Dertigerscafé

20.30 uur | Spieghelkerk Bussum

Livemuziek: songwriter Gert van der Schuur (elektrische gitaar). Stand-up programma door Leendert van der Sluijs. Met hapje en drankje.

Vrijdag 17 januari

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Ties Grijpstra geeft een presentatie over het leven van Chagall aan de hand van beelden van zijn kunstwerken en leest een aantal van zijn gedichten voor. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Dvd-presentatie

14.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

Henk Butink verzorgt een mooie diavoorstelling over de koningssteden van Marokko. Met prachtige foto's en interessante uitleg.

Zaterdag 18 januari

In 12 weken fit

9.30 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Een FitStap-cursus voor iedereen met goede voornemens om meer te gaan bewegen. Wekelijks is er een groepstraining: oefeningen, wandelen en fitter worden. Www.fitstap.nl.

Expositie

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

'Portretten & bloemen'. Elk werk bevat een stukje van de ziel van de kunstenaar. Alle werken zijn gemaakt met paletmes en inspireren om in je kracht te gaan staan en al het mooie om je heen te zien.

Briljante Bussumers

20.30 uur | Tindalvilla Bussum

De briljante Bussumse pianiste Daria van den Bercken treedt op. Op het programma: klaviersonates van Scarlatti en Beethoven en stukken van Debussy en Tsjaikovski. Kaarten € 25,-. Www.tindal.nl.

Zondag 19 januari

Peuterpret

10.30 uur | Bibliotheek Naarden

Poppentheater Dubbele Jan speelt de kindertheatervoorstelling 'Mekkergeit en Moppereend' voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Kaartjes € 5,-. Www.bibliotheekgooienmeer.nl.

'Haar naam was Sarah'

15.00 uur | Theater in Zuyd
Bussum

Het toneelstuk ‘Haar naam was Sarah’ is door de enorme vraag met een extra voorstelling verlengd. Boek nu: www.nhtoneel.nl.

Nieuwjaarsconcert

16.00 uur | Wilhelmina Kerk
Bussum

Muziekvereniging Het Gooi o.l.v. Jan van Dam verwelkomt 2020 met een prachtig nieuwjaarsconcert. De Radetzkymars, maar ook The Holy City staan op het programma. Het jeugdorkest G-Force zal ook niet ontbreken.

Maandag 20 januari

Leesgroep

14.00 uur | Bellefleur Naarden

Besproken wordt het boek “Klokkendans” van Anne Tyler van 14.00 - 16.00 uur. Kosten: geen. Info: 035-6953117of wwwocbellefleur.nl.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Naarden

In 1809 is Molen de Onrust gebouwd om het Naardermeer droog te malen. Molenaar Thon Stoffelen komt vertellen over het ontstaan van molens en specifiek over deze molen. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Woensdag 22 januari

Schilderclub - aquarelleren

14.00 uur | De Gooise Warande
Bussum

Altijd al de fijne kneepjes van het vak aquarelleren willen leren? Dat kan. De Schilderclub is er weer.

Donderdag 23 januari

'The Art fair'

11.00 uur | Grote Kerk Naarden

De 23e editie van NAARDEN the Art fair (voorheen kunst & antiek weekend) vindt plaats van donderdag 23 t/m zondag 26 januari 2020 in en rond de Grote Kerk. Het thema van deze beurseditie is: 'Samen in Naarden'.

Peter Buwalda

20.00 uur | Spieghelkerk Bussum

In 2019 verscheen eindelijk Buwalda's langverwachte tweede roman 'Otmars zonen', over de mythe van familie, de waarde van de bloedband. De nieuwe Buwalda is meeslepend. Muzikaal omlijst.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Vrijwilligers voor oefengroep Nederlandse taal op dinsdagmorgen in de Uit-wijk in Bussum. Ben jij goed in taal en heb je interesse in andere culturen? Dan is dit echt iets voor jou.

Houd je van mensen en van chauffeuren? Wordt dan chauffeur op de BoodschappenPlusBus en bezorg ouderen een fijne middag/dag uit.

Voor de begeleiding op de BoodschappenPlusBus zoeken wij enthousiaste dames of heren die als begeleider met de gezellige uitstapjes willen meegaan.

In Muiden en Muiderberg zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om ouderen te helpen met allerlei hand-en-spandiensten.

Meer weten? Kom langs op dinsdagmorgen tussen 10.00 - 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum. 06-15875692 / vcgooisemeren@versawelzijn.nl.

www.vcgooisemeren.nl.