Filmhuis heeft recordaantal bezoekers

BUSSUM Filmhuis Bussum heeft het afgelopen jaar goed gedraaid. Er is een nieuw recordaantal bezoekers geteld van ruim 71.000 mensen. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van 2018.

Filmhuisdirecteur Janine Beuling is ontzettend trots op dit record en verklaart het succes als volgt: "Afgelopen jaar breidde Filmhuis Bussum het aantal voorstellingen fors uit en is er gestart met het vertonen van premières. Dit was mede de reden voor de flinke stijging in het aantal bezoekers. Zo hadden we voorheen 32 films per week, dat zijn er nu 40. Meest vertoonde film was Downton Abbey." Filmhuis gaat verder op de ingeslagen weg. Achter de schermen wordt gekeken of er op het gebied van duurzaamheid nog een slag gemaakt kan worden. Zo denkt men aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak.


Sjaak Ranzijn zingt 1.000 euro bij elkaar

NAARDEN Volkszanger Sjaak Ranzijn, die onlangs zijn verhaal deed in deze krant, heeft tijdens oud en nieuw 1000 euro opgehaald voor de terugkeer van het ornament op de Utrechtse Poort.

"De kop is eraf", vertelt de Naarder uit de Huibert van Eikenstaat. Hij verzorgde daar voor de laatste keer een optreden en koppelde dat aan een goed doel: de terugkeer van een beeld bij de entree van de Vesting. Voor de realisatie van het bronzen beeld is ongeveer 60.000 euro nodig. De inzameling gaat gewoon door, de hoop is dat ook bedrijven uit Gooise Meren willen meebetalen.