Lichaam gevonden

BUSSUM De politie heeft dinsdagochtend rond 8.00 uur het lichaam van een overleden persoon gevonden op de heide in Bussum. De plek is afgezet met schermen om te onderzoeken wat de oorzaak van overlijden is geweest. De politie zegt dat het niet om een misdrijf gaat.

Eerst was er nog verwarring over de vindplaats. De eerste melding stond op Hilversum, daarna werd het Bussum. Het blijkt dat het lichaam gevonden is in de omgeving van de Engdijk. Vermoedelijk heeft een wandelaar de persoon gevonden.


Kern Bussum op IJs blijft het schaatsen

BUSSUM Met twee laatste hele drukke dagen is er een einde gekomen aan vier weken ijspret. Vanaf vandaag, woensdag, is het plein voor het gemeentehuis weer 'gewoon' parkeerplaats.

Volgens Ellen Hazenberg is het vier weken lang goed druk en gezellig geweest, zonder incidenten. Dit jaar werkte het weer ook goed mee. De populariteit van curling blijft toenemen en ook voor de schaatslessen en ijshockeycompetitie was flinke belangstelling. En ondanks dat ook de horeca dit jaar weer goed liep, blijft de kern van Bussum op IJs het schaatsen.

Dit jaar was er extra aandacht voor duurzaamheid. Naast het gewoonlijke hergebruik van spullen waren er ook extra isolerende maatregelen genomen in de horeca. Hierdoor hoefde er minder gestookt te worden.


Jelmer Kruyt politicus van het jaar 2019

GOOISE MEREN Jelmer Kruyt van het GDP is verkozen tot de 'Politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't Jaar 2019’. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Bert Sonneveld.

Kruyt kreeg veruit de meeste stemmen. Jelmer weet wat er leeft onder de bevolking en weet dit om te zetten in politieke acties' aldus een veelgehoorde motivatie. Kruyt zelf ziet in de prijs waardering voor de vernieuwende manier waarop hij de politiek dichterbij de mensen wil brengen.