Op 14 januari gaat het Comenius Museum weer open.
Op 14 januari gaat het Comenius Museum weer open.

Donderdag 9 januari

IPad-cursus voor iedereen

13.30 uur | De Palmpit Bussum

Een kennismakingsbijeenkomst voor mensen die interesse hebben in een iPad-cursus voor beginners. We leren omgaan met de iPad en leren alleen die dingen die we daadwerkelijk nodig hebben. 10 lessen € 35,-.

Nieuwjaarsreceptie

15.00 uur | Bellefleur Naarden

Een gezellige nieuwjaarsreceptie. U kunt terecht voor een gratis hapje en drankje. Adres: Mackaylaan 11a. 035- 6953117. Www.wocbellefleur.nl.

Traditionele yogales

19.30 uur | Yogacentrum de Haan Bussum

Al 45 jaar geven wij les in traditionele yoga, de yoga zoals die bedoeld is. In de volksmond wordt dit ook wel Raja Yoga of Hatha Yoga genoemd. Yoga gaat over de terugkeer naar en het thuiskomen bij jezelf. Dit is graag waar wij je bij helpen.

Lezing

19.30 uur | Memorique Uitvaarten Muiderberg

Janneke Leber, medium te Bussum, zal een lezing houden over het onderwerp 'Stel er is leven na de dood'. Hierin zal ze vertellen over haar kijk vanuit haar beroep als medium. Entree: € 15,-. Reserveren noodzakelijk: info@moniqueekelsuitvaart.nl.

Vrijdag 10 januari

SeniorWeb digitaal spreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team deskundigen zit klaar voor uw vragen over computers, tablets en telefoons. Desgewenst kunt u een afspraak maken voor een privéconsult. Elke vrijdag zijn wij aanwezig van 10.00 -12.00 uur. Www.seniorweb.nl.

De schrijfclub

14.00 uur | De Antonius Hof
Bussum

Levensverhalen schrijven. Bij de schrijfclub schrijven we in een kleine groep over belevenissen uit je leven. Bijdrage € 10,-. Info: www.schrijveninhetgooi.nl of info@schrijveninhetgooi.nl.

Zaterdag 11 januari

Familie-Muziek-Dag

9.30 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

Een unieke mogelijkheid om samen met je kind(eren) kennis te maken met muziek. Alle workshops zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk op www.degooischemuziekschool.nl voor het actuele programma.

Maandag 13 januari

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

Gezelligheid kent geen tijd. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u ook eens langs? U bent van harte welkom.

Computer inloop

13.00 uur | Bellefleur Naarden

Elke 2de maandagmiddag van de maand van 13.00 -15.30 uur organiseert Bellefleur een computerinloop. Informatie: op donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur op 035-6953117 of beheer@wocbellefleur.nl.

Dinsdag 14 januari

Muziek met Peuters

9.15 uur | De Gooische
Muziekschool Bussum

Op dinsdag 14, woensdag 15 en vrijdag 17 januari start de cursus Muziek met Peuters in Bussum. Cursus van 8 weken voor € 80,-. Een energieke cursus voor peuters van 1,5 tot 4 jaar, samen met (groot)ouders. Aanmelden www.degooischemuziekschool.nl.

Comenius Museum

12.00 uur | Comenius Museum

Het Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden gaat weer open met een reprise van de dubbeltentoonstelling 'Rembrandt en Comenius' en 'Kijk Comenius'. Zie www.comeniusmuseum.nl.

Dj-beginnerscursus

17.00 uur | De Gooische Muziekschool Bussum

Een cursus van 5 lessen voor € 85,-. De cursus is voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden: www.degooischemuziekschool.nl.

Woensdag 15 januari

Kunstochtend

10.30 uur | Bibliotheek Bussum

Bruisend Berlijn. Wim Dooge neemt u mee naar vele hoogtepunten in deze stad, waarbij de nadruk zal liggen op stedenschoon, musea met hun ongekende mooie collecties.

Lezing

14.13 uur | Bellefleur Naarden

De lezing van Harmen Klinkenberg. Het thema is: 'Van ijstijd naar natuurontwikkeling'. Kosten: € 5,- incl. 1 kopje koffie/thee. Info: 035-6953117.

Egerländer Musikanten

19.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

Dat kom je niet vaak tegen in Nederland. Een blaaskapel die gespecialiseerd is in Oostenrijkse, Tiroler en Tsjechische muziek.

Lezing over getijdenboeken

20.00 uur | deMess Naarden

Lezing van Joop van Gool over drie laat-middeleeuwse getijdenboeken. Hij zal drie hoogtepunten van dit genre bespreken. De Trés Riches Heures' van Jean Duc de Berry, het 'Getijdenboek' van Cataharina van Kleef en de 'Meester van Maria' van Bourgondië.

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Stichting Maatjesproject: Trees (89) wil graag af en toe in haar directe omgeving een korte wandeling maken. Gezien haar kwetsbaarheid en eenzaamheid heeft ze daar begeleiding bij nodig.

Zorginstelling Patria zoekt mensen met affiniteit met de Indische cultuur die het leuk vinden de bewoners te begeleiden bij het avondeten, tussen 16.00 en 18.00 of 17.00 en 19.00 uur.

Kwieke dame van 79 jaar zoekt een maatje om samen mee te handwerken, zelf haakt ze het liefst, en een kopje koffie te drinken. Aanmelden bij het Maatjesproject.

vcgooisemeren.nl.