Afbeelding
Foto: Huisartsenpost

Huisartsenpost heet nu Spoedpost Huisartsen Blaricum

BLAIRCUM Op de huisartsenpost kunt u terecht voor medische zorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag van uw eigen huisarts. Om dit spoedeisende element te benadrukken heet onze post vanaf heden ‘Spoedpost Huisartsen Blaricum’.

De kwaliteit van zorg verandert niet: we blijven spoedeisende huisartsenzorg bieden. Ook blijven we bereikbaar wanneer de huisartsenpraktijken in de regio gesloten zijn. Met de naamsverandering willen we vooral het verschil benadrukken tussen de reguliere huisartsenzorg tijdens kantooruren enerzijds en de spoedzorg tijdens de avond, nacht en weekenden.

Spoedeisende huisartsenzorg

Overdag kunt u voor alle zorgvragen bij uw huisarts terecht. U belt de huisartsenpraktijk en krijgt advies van de assistente of maakt een afspraak voor een consult. Buiten kantooruren belt u de spoedpost. Ook hier krijgt u eerst een assistente (triagist) aan de lijn. Deze triagist is speciaal getraind om de urgentie van uw situatie in te schatten. Heeft u niet direct medische hulp nodig, dan krijgt u het advies de volgende werkdag uw eigen huisarts te bellen. Ook op thuisarts.nl vindt u goede zelfzorgadviezen.
Kan de zorg niet wachten, dan wordt u uitgenodigd op de spoedpost. Op de post worden hoogurgente patiënten als eerste geholpen. Zo houden we samen met u de spoedpost toegankelijk voor iedereen die dringend medische zorg nodig heeft.