Matthäus concurrentie van Delft

NAARDEN De Vesting werd Goede Vrijdag traditiegetrouw weer overspoeld met de beste musici en liefhebbers van de Matthäus Passion. Mark Rutte liet zich dit jaar niet zien en vertelde dat naast Naarden en Leiden nu ook Delft eens in de drie jaar door hem bezocht zal worden.

De stad Naarden hostte het grootschalige evenement voor de minister-president afwisselend met Leiden. Dit jaar was Mark Rutte onverwachts niet in Leiden. Hij koos voor Delft. Reden is dat het Bachkoor ruzie heeft gekregen met de Leidse Pieterskerk over de huur en uitweek naar Delft. Rutte zei dat hij geen partij wilde kiezen en dus veranderde hij de traditie. Hij bekeek de uitvoering van het Bachkoor in Delft. En dat blijft niet bij een eenmalige actie. Mark Rutte zei hierover op het NOS Journaal: "Voortaan ga ik afwisselend naar Naarden, Leiden én Delft."
Het nieuws valt in goede aarde bij directeur Ellen Snoep van de Grote Kerk Naarden. "Ik vind het prachtig om te zien dat de traditie van de Matthäus Passion zo breed wordt gedragen in het land. Iedere kerk gun ik zijn eigen signatuur. Wij verwelkomen al bijna 100 jaar de Nederlandse Bachvereniging en de kerk zat alle dagen vol. Dit jaar heb ik zelf voor het eerst het lijdensverhaal mogen ondergaan. Ik ben er nog vol van. Het zou mooi zijn als we in 2022, als dit koor voor de 100ste maal Naarden aandoet, de minister-president mogen ontvangen."

11