Burgemeester haalt nat pak voor goede doel.
Burgemeester haalt nat pak voor goede doel. Foto: Sjoerd Stoop

Burgemeester neemt frisse duik voor Swim to Fight Cancer

MUIDEN Met een frisse duik in het IJmeer werd het startsein gegeven van de campagne Swim to Fight Cancer Muiden. Burgemeester Han ter Heegde dook dinsdagmiddag samen met het organisatieteam het koude water in.

Swim to Fight Cancer is een landelijk initiatief waarbij de deelnemers alleen of in teams zwemmen en samen zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Dit jaar is het voor het eerst in Gooise Meren. Een van de initiatiefnemers, Barbara van der Vlugt: "We gaan een promofilmpje maken voor het zwemevenement op zeven september. Doel is om zo veel mogelijk deelnemers en sponsors te werven." Het filmpje werd opgenomen bij de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging.
Om het filmpje een wat ludiek karakter te geven droegen de deelnemers niet alleen een wetsuit tegen de kou, maar was er ook wat kleding aangetrokken. Ter Heegde is een van de ambassadeurs en volgens Barbara was hij direct enthousiast over het idee om het water in te duiken als pr-stunt. In het filmpje zijn de zwemmers te zien, en wordt hen ook een aantal vragen gesteld.