Woonwijkje vol dure woningen

NAARDEN Het nieuwbouwproject Buyten den Veste in het Rembrandkwartier zal uitsluitend uit dure, exclusieve woningen bestaan. De 42 woonhuizen in jaren-30-stijl worden gebouwd op het terrein van het Wellantcollege.

Het project bestaat uit 10 royale hoek- en 5 tussenwoningen, 22 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande villa's. Het ontwerp van het project is geïnspireerd op de jaren-30-architectuur. De invulling van de panden staat nog niet vast. Daarom wordt dit voorjaar een workshop gehouden om samen met de ontwikkelaar vorm te geven aan de plannen.
Maar hoe kan het toch dat, ondanks de afspraken om bij ieder project 1/3 van de woningen sociaal op te leveren, hier opnieuw van is afgeweken? De gemeente legt uit: "In het plan zat oorspronkelijk wel sociale woningbouw, maar die plannen stuitten op weerstand in de buurt. De gemeenteraad van Naarden heeft destijds naar aanleiding daarvan de plannen voor het Storkterrein aangepast. Dit hield in: woningen in de stijl van de bestaande woningen in het Rembrandtpark én uitbreiding van de Godelindeschool. Aanvankelijk was het de bedoeling om de sociale woningbouw alsnog te realiseren op een andere plek, namelijk op het vrijkomende terrein van de dependance van de Godelindeschool. Ook dat is niet doorgegaan. De omwonenden wilden dat er eerst een visie zou komen voor de Amersfoortsestraatweg. Dan pas zou worden besloten of en waar er sociale woningbouw zou komen.