Locoburgemeester Luijten feliciteert het echtpaar.
Locoburgemeester Luijten feliciteert het echtpaar. Foto: © Bob Awick

'Als je 'ja' zegt, dan heb je je daar ook aan te houden'

MUIDEN Leen en Corry de Wilde waren maandag 60 jaar getrouwd. Het feest werd al gevierd met het gezin in de Eemhof, er was bezoek van buren en vrienden en ook locoburgemeester Alexander Luijten kwam het echtpaar feliciteren.

Leen (87) en Corry (82) kennen elkaar al 70 jaar. Ze groeiden allebei op in Tholen in Zeeland en woonden op nog geen 2 kilometer afstand van elkaar. De vriendin van Corry kreeg verkering met de vriend van Leen en zo kregen de twee ook oog voor elkaar. Een huwelijk volgde. Het succes van dit huwelijk? Meneer verwoordt het als volgt: "Als je 'ja' hebt gezegd, dan heb je je daar ook aan te houden. Problemen moet je samen oplossen. En het is praten en luisteren. Allebei, dat hoort bij elkaar."

Door het hele land

Meneer heeft in het verleden veel studies gedaan en begon zijn carrière bij het waterleidingbedrijf, gevestigd in de toren in het dorp. Later volgden er nog meer klussen voor diverse gas- en waterleidingbedrijven, wat hem als opzichter door het hele land bracht. Via Papendrecht, Slochteren en Zwolle kwamen ze in 1970 in Muiden terecht. Ook werkte meneer nog in Bussum.

Het echtpaar heeft in totaal vier kinderen en negen kleinkinderen. Ze hebben altijd veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Hervormde Kerk. Meneer De Wilde was vroeger chauffeur voor de rolstoelbus van Naarderheem, waarbij hij hulpbehoevende ouderen hielp. Tegenwoordig gaan meneer en mevrouw samen nog graag naar de seniorensoos en de seniorengym.