Maandag 23 december kerstballenspel in de Zandzee.
Maandag 23 december kerstballenspel in de Zandzee.

Donderdag 19 december

Kerstbusreis

8.30 uur | De Schakel Naarden

Na een rondrit door de Landerdse Peel volgt een muzikale show die u meeneemt naar de tijd van vroeger. De kosten voor de geheel verzorgde reis zijn € 53,- p.p. Informatie en opgeven bij T. v.d. Horst, 035-6949312.

Koffieochtend

10.00 uur | De Kazerne Muiden

Versa Welzijn organiseert wekelijks een gezellige koffie-inloop. Ook voor informatie en advies over wonen, welzijn en mantelzorg kunt u hier terecht. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Grote verrassingsfietstocht

10.00 uur | De Palmpit Bussum

Voor één keer op donderdag. Kom gewoon langs voor onze meer serieuze fietstocht van zo’n 35 tot 45 km. Verzamelen om 10.00 uur bij De Palmpit voor een bakkie en dan wegwezen. Lunchpakket meenemen.

Nederlandse taallessen

17.30 uur | Koepelkerk

Volg Nederlandse taallessen voor mannen. Je leert beter lezen schrijven, spreken en luisteren door twee keer per week naar de cursus te komen. Kosten € 50,- per jaar. Meld je aan via Gerda Franken, 06-20742117.

Decemberactie voedselbank

19.30 uur | Spieghelkerk Bussum

'Dertigers delen voor Bussum'. Wilt u ook de voedselbank helpen? Lever uw producten af bij het Spieghelhuis, Nwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum (achter de Spieghelkerk), tussen 19.30 en 21.30 uur. U krijgt van ons een glaasje glühwein en een oliebol.

Vrijdag 20 december

SeniorWeb Inloopspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. U wordt gratis geholpen, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Themaochtend 'Rondreis door Israël' door Henk Butink. Een rondreis door Israël door de ogen van een toerist met een cultuurhistorische invalshoek. Een land met een bewogen geschiedenis met (Bijbelse) plaatsen, opgravingen, grotten en woestijnen. Entree vrij.

Wandel je fit

12.00 uur | Bibliotheek Bussum

Sluit nu aan bij de actieve wandeling vanuit het centrum van Bussum. Na afloop drinken we een kop koffie of thee. Deelname kost € 1,- (incl. koffie/thee) Meer info: 06-10481331.

Klassieke middag

14.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

In de recreatiezaal van Vivium De Gooise Warande kunt u tussen 14.30 en 16.15 uur genieten van de dvd-presentatie 'De Notenkraker', begeleid door Jos van Putten.

Zaterdag 21 december

Samen lunchen

12.31 uur | Restaurant Okydo
Bussum

Iedere 3e zaterdag van de maand. Deze keer lunchen we bij Okydo. Het aantal deelnemers is gesteld op 20. Graag met pin betalen. Tot 19 december met naam en telefoonnummer inspreken of afmelden bij Pépé, 035-6944483 of Lidemey, 035-8889959.

Midwintermeditatie

14.00 uur | YogaLotus Bussum

Een meditatie/ceremonie op de kortste dag van het jaar, de dag van de zonnewende, waarin we het licht in onszelf en in alles eren. Locatie: Vliegdenweg 6B in Bussum. Website: www.zijnmetwatis.nl.

Dag van de korte film

14.30 uur | Filmhuis Bussum

De beste korte films, speciaal geselecteerd voor kinderen. Om 19.15 uur de beste korte films, speciaal voor volwassenen.

Familievoorstelling

20.00 uur | Spant Bussum

'Snorro, de gemaskerde held'. Toneelvereniging De Schakel speelt een van de meest succesvolle familievoorstellingen van het RO-theater. De sullige Don José is in het geheim Snorro. Wint hij van de corrupte El Commandante, en wint hij de liefde van de mooie Conchita?

Engelse kerst

20.15 uur | Grote Kerk Naarden

Strijkorkest Ciconia Consort, m.m.v. de stertenor Peter Gijsbertsen, neemt u mee naar de wereld van Scrooge en Christmas pudding: het romantische en nostalgische Victoriaanse kerstgevoel. Tal van Engelse componisten lieten zich hierdoor inspireren.

Tindal kerstconcert

20.30 uur | Majellakapel Bussum

Het Vocaal Ensemble Frommermann, vijf zangers, een pianist en een gitarist, verzorgt ook dit jaar weer op hoog niveau het kerstconcert van de Tindalstichting. Kaarten € 25,- (consumpties inbegrepen), reserveren via www.tindal.nl of 035-6922947.

Zondag 22 december

'De grote boze vos'

10.00 uur | Filmhuis Bussum

Zorgeloos schateren in hartverwarmende en doldwaze animatiefilm van de maker van 'Ernest & Célestine'.

Koor Goois Vocaal

14.00 uur | Vivium Godelinde
Bussum

Geniet gezellig van de prachtige liederen die Goois Vocaal u voordraagt.

Kerstwandeling

16.30 uur | Verlosserkerk Bussum

Kerstwandeling van een half uur vanuit de Verlosserkerk door de wijk. Met een lichtje volgen we Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. We sluiten af met chocolademelk en glühwein. Iedereen mag meelopen.

Vocaal ensemble Voices

16.30 uur | Wilhelminakerk

A Festival of Lessons and Carols is een vesper gebaseerd op negen lezingen rondom advent en kerst met de daarbij horende liederen en andere muziek.

'Apocalypse Now'

19.15 uur | Filmhuis Bussum

Coppola’s geoptimaliseerde bewerking van zijn Vietnam-klassieker uit 1979, voorafgegaan door de 'making of'.

Nine Lessons and Carols

19.30 uur | Koepelkerk

Traditiegetrouw vindt op de 3e zondag in december om 19.30 uur de Engelse kersttraditie het Festival of Nine Lessons and Carols plaats.

Maandag 23 december

ASGM Seniorencafé

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

Even bijpraten na het weekend. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Kerstballenspel

14.00 uur | de Zandzee Bussum

Houd jij van snelheid en ben je behendig? Doe dan nu mee met het kerstballenspel. Voor kinderen van alle leeftijden. Deelname is gratis, je betaalt alleen toegang tot het zwembad.

Dvd-presentatie

14.30 uur | De Gooise Warande
Bussum

Kijk naar het kerstconcert in het Vaticaan en geniet niet alleen van de prachtige muziek, maar ook van de schoonheid van de locatie. U bent van harte welkom.

Dinsdag 24 december

Nederlandse taal

10.00 uur | Uit-Wijk Bussum

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of elindhout@versawelzijn.nl.

Samen sporten is leuker

11.30 uur | de Zandzee Bussum

Op een speelse en ontspannen manier actief bezig zijn. Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Buurtspreekuur

11.30 uur | De Schakel Naarden

Buurtspreekuur van de wijkagent, wijkcoach en stichting Mee. We denken met u mee en zoeken gezamenlijk naar een oplossing.

Kerstrace

14.00 uur | de Zandzee Bussum

Ben jij de snelste van allemaal? Doe dan nu mee met de kerstrace bij Sportcentrum de Zandzee! A-diploma verplicht. Deelname is gratis, je betaalt alleen toegang tot het zwembad.

Klaverjassen

19.30 uur | SCAN Naarden

Vindt u het leuk om iedere week te komen klaverjassen, dan bent u van harte welkom.

Kerstavonddienst

20.30 uur | Remonstranten Naarden-Bussum

Feestelijke kerstavonddienst o.l.v. ds. Claartje Kruijff. 20.15 uur kerk open, 20.30 uur kerstliederen inzingen, 21.00 uur aanvang dienst. Kerstmuziek m.m.v. dirigent, sopraan, violist, cellist en organist. Tieners en volwassenen welkom mét smartphones (verrassing!)

Kerstnachtdienst

22.00 uur | Wilhelminakerk
Bussum

Deuren open om 21.30 uur. Voorganger is ds. Riegonda van Welie-Kaai. Het thema is 'Toch klinkt er een lied'. De toegang is vrij.

Woensdag 25 december

Inloop schaak senioren

9.45 uur | Denksport Centrum Bussum

Woensdagochtenden is er van 10.00-12.00 uur vrijblijvende gelegenheid tot een partijtje schaak voor senioren. Er wordt in een gemoedelijke sfeer (zonder klok) gespeeld.

Gratis kerstlunch

11.30 uur | De Schakel Naarden

Een feestelijke lunch, het kost helemaal niets. Wilt u mee lunchen, laat dat dan even weten vanwege de boodschappen. 06-20221013.

Kerstconcert

15.30 uur | Grote Kerk Naarden

Kerstconcert in de feestelijk versierde Grote Kerk door vocaal ensemble Fioretto m.m.v. solisten en Wybe Kooijmans op orgel. Algehele leiding: Thijs Kramer.

Vrijdag 27 december

Terugblik op het oude jaar

10.00 uur | Bellefleur Naarden

Een terugblik op het oude jaar met een heerlijke oliebol. Mackaylaan 11a, 035-6953117. www.wocbellefleur.nl.

Mattenspel

14.00 uur | de Zandzee Bussum

Ben jij een held op matten en hou je van een uitdaging? Doe dan vandaag mee met het mattenspel en laat je skills zien. Voor alle leeftijden. Deelname is gratis, je betaalt alleen toegang tot het zwembad.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

De Vrijwillige Thuishulp bemiddelt tussen vraag en aanbod als het gaat om praktische hulp. Zou jij inwoners van Muiden en Muiderberg willen helpen met kleine klusjes in huis?

Kom je het team van de voedselbank in de opslagloods versterken? Eén keer in de week op woensdagmorgen, 4 uur, sorteren van producten, de winkel vullen met producten en netjes houden.

Wijkpost de Schakel zoekt ter uitbreiding iemand die gevoel heeft voor buurthuiswerk. Wil jij onze slides en flyers maken en misschien houd je ook onze website bij.

www.vcgooisemeren.nl of
035-6938525.