Burgemeester: geen problemen met rookverbod

BUSSUM Het rookverbod op rookhokken in de horeca gaat ook in Gooise Meren vanaf 1 april 2020 gehandhaafd worden. Burgemeester Han ter Heegde verwacht niet dat er problemen ontstaan. Dat liet hij weten in Het Gesprek met BussumsNieuws Voor GooiTV.

Mochten horecaondernemers zich na 1 april 2020 toch niet aan het verbod op rookhokken houden dan kunnen ze een boete verwachten. In het uiterste geval kan er zelfs besloten worden om de zaak op slot te doen.

De burgemeester vertelde in Het Gesprek ook nog wat er morgen in de gemeenteraad op de agenda staat. Hij verwacht dat er een besluit zal vallen over het bouwplan voor de Keverdijk in Naarden en over de bouw van 82 appartementen aan de Zwarteweg, pal naast station Naarden-Bussum. Alleen GroenLinks heeft nog wat bezwaren en die worden besproken. Overigens heeft ook een aantal omwonenden moeite met de bouwhoogte en het lage aantal parkeerplekken. "Mensen mogen bezwaar hebben, maar hier is het algemeen belang erg groot, met name voor de huisvesting van starters en de gemeenteraad moet het algemeen belang afwegen", aldus de burgemeester.

Bekijk de uitzending van GooiTV op bussumsnieuws.nl.


Valt mee met autokraken Nieuw Molen

NAARDEN De politie heeft vier melding van autokraken op parkeerterrein Nieuw Molen ontvangen in het afgelopen jaar. Deze cijfers staan haaks op het beeld dat geschetst wordt door politieke partij GDP, die naar aanleiding van de autokraken aan de bel trok.

Het GDP meldt dat er in oktober diverse autoruiten op de genoemde parkeerplaats zijn ingeslagen en dat er spullen uit de auto's zijn meegenomen. De partij stelt ook dat op deze plek veel wordt ingebroken en vroeg daarom om maatregelen.

Het college is helemaal niet van plan om meer te surveilleren of camera's op te hangen omdat hier geen aanleiding voor is. "We baseren ons op meldingen en constateringen van inwoners, politie en boa's." Mocht het veiligheidsbeeld veranderen, dan zullen zij daar actie op ondernemen, zo blijkt uit beantwoording van de vragen.





.