De bukbiek kwam er mede door inzet van ProBussum.
De bukbiek kwam er mede door inzet van ProBussum. Foto: archief, ProBussum

ProBussum stopt na zes jaar

BUSSUM ProBussum houdt op te bestaan. Het einde van de stichting is een directe reactie op de plannen van de gemeente die graag naar één overkoepelende marketingclub wil voor Gooise Meren.

Dat heeft de organisatie zelf laten weten. Zes jaar geleden werd de stichting in het leven geroepen om Bussum te promoten en aantrekkelijk te maken voor bedrijven, bewoners en bezoekers.
Volgens Brigitta Boonacker, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Gooise Meren, is de reactie van ProBussum een beetje voorbarig. "Jammer dat het besluit al is genomen, zeker omdat het op basis van een rapport is dat er nog niet officieel is", aldus Boonacker.
Volgens Hans van der Ree,voorzitter van ProBussum, is wel helder waar de gemeente naar toe wil: een overkoepelende marketingorganisatie voor Gooise Meren. Van der Ree: "Er komt een onafhankelijke stichting die dan boven ProBusum komt te staan.” Volgens hem een situatie die in de praktijk lastig werkbaar is. “Onze rol wordt wel heel bijzonder nu en daarom hebben we besloten pas op de plaats te maken. De gemeente wil het anders inrichten, ik begrijp het wel maar weet niet of het goed is. Dat zal de toekomst uitwijzen. Brigitta Boonacker van de Ondernemers Vereniging Gooise Meren heeft er wel vertrouwen in. Al zijn er bij de ondernemersvereniging ook nog wel wat vragen.

5