Bussum op IJs van 6 december 2019 t/m 5 januari 2020.
Bussum op IJs van 6 december 2019 t/m 5 januari 2020. Foto: Bob Awick

Donderdag 5 december

Naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Koffieochtend

10.00 uur | De Kazerne Muiden

Een gezellige koffie-inloop. Ook voor informatie en advies over wonen, welzijn en mantelzorg kunt u hier terecht. U bent van harte welkom.

Inloop spreekuur

13.00 uur | Bellefleur Naarden

De wijkagent is aanwezig voor uw vragen en opmerkingen.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk

Albert Schweitzer was een drievoudig gepromoveerd academicus: medicus, theoloog en filosoof. Daarnaast was hij een briljant musicus. Wat is Schweitzers actuele betekenis voor ons? Entree € 6,-.

Vrijdag 6 december

Bussum op IJs

Gemeentehuis Bussum

Bussum op IJs is een tijdelijke schaatsbaan op het pleintje voor het gemeentehuis in Bussum. De baan is vier weken open: van 6 december tot 5 januari 2020. Dus twee weken voor de Kerstvakantie en twee weken in de Kerstvakantie. De baan is elke dag open, zelfs tijdens de feestdagen kan er geschaatst worden, zodat iedereen even lekker naar buiten kan. We maken optimaal gebruik van het ijs: eigenlijk is er elk uur van de dag wel iets te doen. Bekijk het hele programma op bussumopijs.nl.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

De zandgronden van ’t Gooi zijn eeuwenlang populair geweest als delfstof. Sander Koopman heeft onderzoek gedaan naar de afzandingen in ’t Gooi. Deze ochtend presenteert hij de resultaten en maak je kennis met het zanderijenlandschap.

Wandel je fit

12.00 uur | Bibliotheek Bussum

Sluit nu aan bij de actieve wandeling vanuit het centrum van Bussum. Na afloop drinken we een kop koffie of thee. Deelname kost € 1,- (incl. koffie/thee) Meer Info? Bel Patrick Compter, buurtsportcoach, 06-10481331.

Kerstinstuif

15.00 uur | Spieghelwijck Bussum

Dit jaar wordt voor de tweede keer de kerstinstuif georganiseerd. De kerstsfeer proeven, gezellig met elkaar zijn en bijzondere artikelen voor de kerst kopen. Kok Joop heeft weer heerlijke eigengemaakte erwtensoep en glühwein.

Winterlicht op Pampus

18.00 uur | Pampus Muiden

Avontuurlijk dineren op Forteiland Pampus. Restaurant Winterlicht biedt mooie seizoensgerechten in zowel het fort als het warme paviljoen. Tijdig reserveren, maar enkele avonden open. Www.pampus.nl/winterlicht.

Kerstconcert

20.00 uur | Koepelkerk

Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen geeft haar eerste kerstconcert van dit jaar. Het koor staat voor de eerste keer onder leiding van de nieuwe dirigent Hugo van de Meij.

Zaterdag 7 december

Repair Café

10.00 uur | De schakel Naarden

Winterkriebels? Dat komt door al die kleine klusjes die maar blijven liggen. Fietslicht defect, bisschopswijnverwarmer doet het niet meer, skibroek kapot, schommelstoel stuk, boord van trui rafelt. Kom naar het Repair Café, daar wordt u geholpen.

Zondag 8 december

Optreden tijdens kerstmarkt

13.00 uur | Kerstmarkt Bussum

Tijdens de kerstmarkt aan de Spiegelstraat zullen de leerlingen van De Nieuwe Muziekschool Bussum met diverse bands en combo's optreden. Kom ze aanmoedigen van 13.00 - 14.30 uur onder het genot van glühwein of warme chocomel!

Open middag

14.00 uur | De Palmpit Bussum

Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met ontmoetingscentrum de Palmpit. Onze gastvrouwen/heren schenken u graag een kopje koffie en kunnen u dan direct vertellen wat er allemaal te doen is.

Adventsconcert

15.30 uur | Remonstranten Naarden-Bussum

Koor in ‘t Gooi brengt o.l.v. Friederike Wöllisch werk van J.S. Bach en F. Mendelssohn. Solisten: Rebecca en Rivkah Blom, Fons Meijer, Hanneke Huibers. Kaarten € 12,50 (kinderen € 5,-). Meer info: www.koorintgooi.nl of via facebook.

Maandag 9 december

Seniorencafé

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

Even bijpraten na het weekend. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u ook eens langs? De gastvrouwen Truus en Lidemey heten u van harte welkom.

Kerstviering Verlosserkerk

13.30 uur | Trefpunt Bussum

Een gezellig samenzijn rond het kerstverhaal met samenzang en muziek. Natuurlijk is er ook koffie en thee met iets lekkers. Kaarten kun je bestellen door op woensdag 27 of donderdag 28 november tussen 10.00 en 12.00 uur te bellen naar 035-6239912.

Leesgroep in Bellefleur

14.00 uur | Bellefleur Naarden

Besproken wordt het boek 'De Pelikaan' van Martin M. Driessen. Bezoek onze website: www.wocbellefleur.nl, 035-6953117. Kosten: geen.

Spelmiddag

14.00 uur | De Schakel Naarden

Vanaf 14.00 uur is er gelegenheid om Rummikub of Scrabble te spelen. Kom een keer kijken, dan maakt u kennis met de gezelligheid van de spelers. Zo'n middag geeft ontspanning, spanning en afleiding van de dagelijkse beslommeringen.

Dinsdag 10 december

Oefengroep Nederlandse Taal

10.00 uur | Uit-Wijk Bussum

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of elindhout@versawelzijn.nl.

Muiderhuis/Geheugenhuis

10.00 uur | De Parochie Muiden

Een ontmoetingsplek voor én door mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. U bent van harte welkom. Herengracht 82 in Muiden.

Samen sporten is leuker

11.30 uur | De Zandzee Bussum

Op een speelse en ontspannen manier actief bezig zijn. Iedereen kan meedoen.

Buurtspreekuur

11.30 uur | De Schakel Naarden

Buurtspreekuur van de wijkagent, wijkcoach, Stichting Mee, het Buurtplatform TKTV i.s.m. Wijkpost De Schakel. We denken met u mee en zoeken gezamenlijk naar een oplossing.

Administratie voor Elkaar

14.00 uur | De Parochie Muiden

Voor hulp bij het ordenen van uw administratie, uitleg en hulp bij het invullen van formulieren, antwoorden op vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Advent-Kerstbijeenkomst

14.00 uur | Wilhelmina Kerk

Jaarlijkse kerstbijeenkomst van de seniorenbonden. Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en wordt na een drankje en hapje omstreeks 16.00 uur afgesloten. Komt allen, want alleen samen kan het feestelijk zijn. De toegang is gratis.

Tafeltennis

20.00 uur | TTV Good Luck
Bussum

U bent van harte welkom in de Dr. Schaepmanlaan te Bussum om een balletje te komen slaan.

Woensdag 11 december

Huiskamer

9.00 uur | De Schakel Naarden

Zin in een praatje? Krantje lezen? Een lekkere kop koffie of thee drinken? Niet alleen zijn, maar de tijd delen met huiselijkheid en gezelligheid? Kennis maken met anderen? Wees welkom. De gastvrouw vindt het echt leuk als u komt.

Museumbezoek

9.30 uur | Station NaardenBussum

We gaan deze keer naar de Grote Suriname-tentoonstelling in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. We gaan met de trein van 9.54 uur van Naarden-Bussum. Achter in de trein. Meer informatie bij Rita, 035-6945850, of Truus, 035-6920694.

Inloop schaak senioren

9.45 uur | Denksport Centrum Bussum

Vrijblijvende gelegenheid tot een partijtje schaak voor senioren. Er wordt in een gemoedelijke sfeer (zonder klok) gespeeld.

Spieghelcafé

10.00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het is bedoeld als 'huiskamer van het Spieghel'. Het is te vinden in het Spieghelhuis, de nieuwe aanbouw achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34.

Inloopkoor de Vrije Vogels

20.00 uur | Doopsgezinde kerk Bussum

Voor ervaren en onervaren zangers die (nog) meer willen zingen. Info: 06-23285101.

Donderdag 12 december

Het Verhaal van kerst

20.00 uur | Spieghelkerk Bussum

Ruben van Zwieten vertelt op persoonlijke wijze 'Het Verhaal van Kerst', waarbij hij, omlijst door prachtige muziek, reflecteert op de huidige tijd. Bijdrage: € 12,50.

Vrijdag 13 december

Kerstbusdagtocht

12.30 uur | Verlosserkerk Bussum

Zie www.gooiagenda.nl. Info bij Hannie Walet, 035-5258205 en Lucie Wilmer, 035-5255652

Busdagtocht & rondvaart

14.00 uur | De Palmpit Bussum

Een afwisselend programma met als hoogtepunt een rondvaart langs het Amsterdam Light Festival, een spektakel van licht in en rond de Amsterdamse grachten. Info: 035-693 8786.

Het Woud Ensemble

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Pianist Folke Nauta speelt samen met het Woudensemble, een strijkkwintet bestaande uit leden van het Radio Filharmonisch Orkest. Werken van Bach, Mozart en Franz Schmidt waarbij de linkerhand van de pianist een hoofdrol speelt.

En verder:

Vrijjwilligerscentrale zoekt:

BFC heeft een duurzame relatie met sponsors. Om dit te continueren/uitbreiden zoeken we versterking van de sponsorcommissie. Ervaring in marketing en social media is prettig.

Maatjesproject zoekt handwerkmaatje voor kwieke sociale oudere dame. Help jij haar om minder eenzaam te zijn door met haar te handwerken of spelletjes te doen?

Vivium streeft naar een goed leef- en woonklimaat voor bewoners met dementie en organiseert een gymles voor max. 10 bewoners. Ben jij op maandagen 2 uur beschikbaar om te assisteren?

www.vcgooisemeren.nl.