De Keverdijk nu.
De Keverdijk nu. Foto: Bob Awick

Project-Keverdijk krijgt woensdag een vervolg

Vervolg van de voorpagina

De plannen met de Keverdijk krijgen woensdagavond een vervolg tijdens de politieke avond. De besluitvorming ging vorige week niet door nadat wethouder Nico Schimmel concludeerde dat er nog te veel vragen zijn over onder meer de nieuwe moskee en het multifunctionele centrum. De gemeenteraad was het met die conclusie eens.
In de aanloop naar de discussie van komende woensdag zegt Schimmel maandagmiddag lessen te willen leren om een herhaling van het voor hem pijnlijke debat van vorige week te voorkomen. "We kwamen er over en weer niet goed uit", zegt hij over de discussie die toen met de oppositie ontstond. "Ik was niet bij machte de oppositie te overtuigen. Zij kwamen ook niet bij mij binnen."
Schimmel zat er op het oog heel relaxed - haast onverschillig - bij toen de oppositie hem, zoals fractievoorzitter Jelmer Kruyt verwoordde, hem 'een gele kaart' gaf. Maar van onverschilligheid was zeker geen sprake, kijkt de wethouder terug. "Ik had deze situatie nog niet eerder meegemaakt. Dan is het zoeken naar wat de juiste houding is."
De manier van handelen door de wethouder was volgens de oppositie zeker niet de juiste. Immers - stellen GDP, PvdA, 50Plus, CDA en ChristenUnie - er is ten onrechte een onderscheid gemaakt tussen coalitie en oppositie. Dat nu juist de coalitie was uitgenodigd was, aldus Kruyt, des te merkwaardiger doordat vooral de oppositie vragen had over de Keverdijk. "Het is bovendien staatsrechtelijk onjuist om bij informatievoorziening aan de raad onderscheid te maken tussen partijen."