Wethouder: 'Niets verkeerds gedaan'

gooise meren Wethouder Nico Schimmel weigert ook een paar dagen na het tumultueus verlopen debat van vorige week woensdag sorry te zeggen richting de oppositiepartijen. "Excuses maak je als je iets verkeerds hebt gedaan. Dat is niet het geval."

Schimmel - nu ruim een jaar wethouder namens Hart voor BNM - overleefde een motie van afkeuring die de gehele oppositie indiende. De wethouder had in de aanloop naar de discussie over de Keverdijk vertegenwoordigers van alle coalitiepartijen bijeengeroepen. Om een en ander af te stemmen, was de officiƫle lezing. Maar daar geloofden de oppositiepartijen niets van. Zij stelden dat er achter hun rug om nieuwe informatie was gedeeld en waren not amused.
En toen zij vorige week Schimmel om opheldering vroegen, weigerde hij zijn excuses te maken en beterschap te beloven. Sterker nog: de wethouder ging vol in de aanval door te stellen dat hij staatsrechtelijk gezien niets verkeerds deed.
De oppositie kon daarom niet anders dan de motie (zeg maar een gele kaart) indienen. Omdat de coalitie achter de wethouder bleef staan, belandde die in de prullenbak. Toch staat Schimmel de komende tijd op scherp. Een paar dagen later geeft hij toe dat een en ander transparanter had gekund. "Als mensen het gevoel hebben onjuist of te weinig informatie te hebben gehad, dan is dat vervelend. Dat was niet de bedoeling."

9