Annemarie 'Engel in de Air' is gevonden, maar reageert niet

BUSSUM Op de oproep die vorige week in deze krant stond waarbij KLM-passagier Dominique van Rijn op zoek was naar een assistent-purser genaamd Annemarie, zijn ontzettend veel reacties binnengekomen. Het heeft niet geleid tot een ontmoeting.

Dominique (59) vloog twee weken terug op een zondag van Manilla naar Amsterdam toen zijn oog viel op deze Annemarie. "Ik vond haar direct leuk, ze is mooi lang en ik gaf haar ook een compliment. Ik zei dat ze een prachtige mannequin zou zijn. We raakten wat aan de praat en ik begreep dat ze vrijgezel is en een dochter van 18 heeft. Ik kreeg het idee dat ze mij ook leuk vond en daarom wilde ik met haar in contact komen."

De Rotterdammer leerde Annemarie kennen tijdens zijn vlucht in de businessclass. "Toen ik thuis was, wilde ik haar heel graag opsporen. Eerst probeerde ik het via de KLM, maar die kon mij geen telefoonnummer geven. Daarom heb ik een oproep gezet in BussumsNieuws in de hoop dat iemand uit Bussum haar kent."

De oproep deed ontzettend veel stof opwaaien. De website ontplofte bijna en ontzettend veel personeel gaf feedback en er werden mensen getagd in het Facebookbericht. Daaruit bleek al snel dat de oproep werd gedeeld in een interne en afgeschermde Facebookgroep van de KLM, waarbij de juiste Annemarie uit Bussum snel werd gevonden. Het leidde niet tot een reactie van haar kant.

Er kwamen op de berichten zowel positieve als negatieve reacties. Sommige lezers vonden het een romantisch gebaar, maar er waren ook mensen die waarschuwden voor ongemakkelijke ontmoetingen en men nam het op voor het privacybeleid van de KLM.

Teleurgesteld

Ik wilde haar graag opsporen, helaas is het niet gelukt

Dominique is teleurgesteld dat Annemarie geen contact heeft gezocht. "Ik zat de hele week bij de telefoon, maar ik heb niks gehoord. Heel jammer, ook dat ze mij niet even anoniem heeft gebeld of een sms gestuurd dat ze niet geïnteresseerd is. Ik ben echt geen stalker en het was een eenmalige actie."