Bouw Meijer- kamplaan mag doorgaan

BUSSUM De Raad van State vindt het niet nodig om de zojuist gestarte bouw van een uitbouw aan de Meijerkamplaan nu stil te leggen. Dat heeft de Raad vorige week beslist in een spoedprocedure die door omwonenden was aangespannen.

Volgens de omwonenden gaat het om een ongekend bouwproject (van 5 meter hoog in de achtertuin van de buren) dat het aanzien van de buurt zal veranderen en een gevaarlijk precedent schept. Maar volgens de Raad zijn die belangen van minder gewicht dan het lijkt. "De impact op de omgeving lijkt beperkt te zijn", oordeelde hij. En daarom vindt die dat het bouwplan van de initiatiefnemer niet hoeft te wijken voor de belangen van de buurt en de omwonenden.
De voorzieningenrechter ziet ook geen reden om de verleende bouwvergunning te schorsen vanwege aantasting van de privacy van de buren. Aan de ene kant van de uitbouw zitten geen ramen en aan de andere kant zit het raam zo hoog dat vanuit dat raam niet naar buiten kan worden gekeken. En bij een ander raam is wel uitzicht mogelijk, maar daar staat weer bebouwing in de weg.
De voorzieningenrechter wijst wel op het eigen risico dat de bouwer heeft genomen door de bouw al te starten. De bezwaren worden nog bekeken en daardoor is er nog een kans dat de aanbouw gesloopt moet worden.


Doorrijder meldt zich

HILVERSUM Een 30-jarige man uit Bussum heeft vrijdagavond een aanrijding veroorzaakt op de kruising Havenstraat / Vaartweg in Hilversum. De man reed direct weg, maar meldde zich maandag alsnog op het politiebureau.

Een 59-jarige man uit Hilversum reed over de Vaartweg richting het centrum, de Bussumer kwam vanuit de Havenstraat. Verschillende voetgangers moesten aan de kant om niet door hem aangereden te worden. Vervolgens ontstond de aanrijding. In plaats van uit te stappen, ging de Bussumer ervandoor, tegen de verkeersrichting in. De bijrijdster van het aangereden voertuig raakte gewond. De bestuurder uit Hilversum kwam met de schrik vrij, maar moest met de politie mee voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.