In Bussum waren vaak scooters betrokken bij een aanrijding.
In Bussum waren vaak scooters betrokken bij een aanrijding. Foto: Bob Awick

Dik duizend ongevallen

gooise meren Binnen de gemeente Gooise Meren zijn in drie jaar tijd 1069 ongelukken geteld. Er waren drie dodelijk ongevallen.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Binnen de gemeente in Muiden waren 476 ongelukken waarvan één met dodelijke afloop. Zeventien keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Muiden telt vijf zogeheten blackspots. Dat zijn plekken waar in drie jaar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Bij 91 procent van de ongevallen in Muiden waren personenauto's betrokken. Kop-staartbotsingen komen met 60 procent het meest voor.
Naarden volgt op de tweede plaats met 346 ongelukken, waarvan één dodelijke, zestien keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. In Bussum zijn 213 ongelukken geteld. Er was één dodelijk ongeval, 43 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Opvallend feitje: in Bussum zijn relatief vaak bromfietsers de pineut. In de afgelopen drie jaar zijn bij elf van de ongevallen bromfietsers betrokken. Dit aandeel is meer dan twee keer hoger dan het Nederlands gemiddelde. In Muiderberg waren de afgelopen drie jaar 'slechts' 34 ongevallen.
RTL benadrukte dat mogelijk het aantal ongelukken nog groter is. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.