Eerst overwegend droog, geleidelijk minder koud

Geruime tijd zaten we ‘gevangen’ in een lagedrukgebied boven Centraal-Europa met kil, vaak bewolkt en soms regenachtig weer. De komende dagen zwaait een uitloper van een Russisch hogedrukgebied de scepter. Met een zuidoostelijke stroming is het meest droog met kans op zon. Wolkenvelden en in de nacht ontstane mist of lage wolken kunnen overdag hardnekkig zijn.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag vriest het licht. Overdag zijn er wolkenvelden met ook kans op zonneschijn. Het blijft droog. Met 6°C als maximum is het nog vrij koud. Ook vrijdag is het droog met in de nacht mogelijk mist of lage bewolking. Overdag lijken wolken te overheersen, maar het kan plaatselijk opklaren. Het wordt 7 à 8°C. Er staat een matige zuidoostenwind.

Het weekeinde

In het weekeinde is het overwegend droog, maar uit bewolking kan lokaal wat lichte regen vallen. Er is ook kans op nu en dan zon. Er staat eerst een matige oostenwind, die zondag draait naar een meer zuidelijke richting. De kans op nachtvorst is klein. Overdag wordt het 8 à 9°C. Na het weekeinde vindt er een overgang plaats naar wisselvallig en zacht weer.

Weetje

De winterverwachting voor de winter van 2019-2020, uitgegeven door drie grote globale weermodellen, laat voor het Noordzeegebied zien dat tot half januari een westcirculatie het weer gaat bepalen. Dat betekent een zachte en vrij natte winter. Vanaf half januari wordt het onzeker en kan het wat kouder worden, maar een scherpe vorstperiode wordt niet verwacht.