Visie voor Mariënburg: 88 woningen

BUSSUM In en rond het voormalige klooster Mariënburg aan de Bussumse Brinklaan komen 88 woningen en appartementen. Dat is althans de visie van eigenaar Slokker Vastgoed. Volgende week is de presentatie van die visie en mag ook de politiek daar iets van vinden.

Het terrein van het voormalige pensionaat - in 2018 aangewezen als gemeentelijk monument – blijft in de plannen intact, wordt intern verbouwd naar appartementen en - in beperkte mate - 'publieksgerichte functies' (bijvoorbeeld een hotel of atelier). Binnen het gehele project komen, zowel in het bestaande complex als binnen de nieuwbouw aan de achterzijde, de verschillende soorten woningen en prijsklassen voorbij: dertig sociale huurwoningen, dertig middeldure appartementen en 28 dure woningen en appartementen.
Toekomstige bewoners kunnen hun auto kwijt in een parkeerkelder onder de nieuwbouw. Daar bevinden zich ook de bergingen van de woningen en stallingen voor fietsen. Voor bezoekers komt langs de openbare wegen, op eigen terrein van het complex, een beperkt aantal parkeerplaatsen. De tuin hier rondom kan, aldus Slokker, zo volledig worden ingericht als groene ruimte. "Hiermee ontstaat de kans om de tuin rond Mariënburg tot een echte groene parel in het centrum van Bussum te transformeren", staat in de visie.

3