Afbeelding
Foto: Picasa

Een boekje open over…

afb boekje open; groot afbeelden graag

‘Een boekje open over Bussum, Naarden en het Gooi’. Zo heet het boekje dat HKB-medewerker Klaas Oosterom samenstelde. Het bevat zijn keuze van meer dan 100 boeken uit de vele die gedurende tien jaar als Uitgelezen Boek op pagina 2 van BussumsNieuws (later ook NaarderNieuws en MuiderNieuws) stonden. In Een boekje open… beschrijft hij boeken over onze regio die ooit, in het nabije of verre verleden, zijn verschenen. Hij geeft er ook vaak een oordeel over. U kunt dit boekje voor een aantrekkelijke prijs kopen.

Wij vroegen Oosterom welke van de meer dan 100 titels hem het meest dierbaar zijn.

“Ik noem er twee, een over Bussum en een over Naarden.”

[afb boekje Bsm. Iets kleiner afbeelden dan Vestinglezer graag]

“Het mooiste boekje over Bussum vind ik ‘Jong leven in een oude dorpskern’ uit 1970, geschreven door Ad de Vrankrijker. Hierin vertelt hij wat hij tussen 1910 en 1925, toen hij van kind opgroeide tot jongeman, in Bussum beleefde; op straat, op school, in het gezin. Hij heeft zijn hele leven in Bussum gewoond, was intelligent en kon goed observeren. De bijna 20 tekeningen van Henk Doornekamp maken dit boek tot een feest om te lezen en door te bladeren.”

[afb boekje Nrd]

“Mijn favoriete boek over Naarden is ‘De Vestinglezer’. Hein Groen en Gijs Went portretteerden in 2006 ruim 80 Naarders met hun boekenkeuze. Niet alleen de teksten van Groen, maar ook de foto’s van Went maken me enthousiast. Wat een origineel plan en wat een mooie uitvoering!”

‘Een boekje open over Bussum, Naarden en het Gooi’, is bij boekhandel Los in Bussum te koop voor € 14,95.

[in een kader]

Leden van de Historische Kring Bussum en nieuwe leden* (€ 15 per jaar), kunnen het boekje bestellen voor de ledenprijs van slechts € 11,95. Ga daarvoor naar hkb-eenboekjeopen.nl. Daar kunt u klikken op ‘Leden Historische Kring Bussum’ en het boekje bestellen en betalen. Per email krijgt u het betaalbewijs en dan kunt u het boekje ophalen op het adres Majellapark 8 in Bussum. Het boek kan ook toegestuurd worden (verzendkosten!).

*Als u van de ledenaanbieding gebruik maakt, wordt u lid van de HKB.

Afbeelding
Afbeelding