'Foute' fietsen bij Naarden-Bussum weggehaald

BUSSUM Op maar liefst 240 foutgeparkeerde fietsen bij station Naarden-Bussum is dinsdagmorgen een sticker geplakt. Als deze er woensdag nog steeds staan, worden ze verwijderd. "Dat zal wel tot ophef leiden", verwacht een gemeentewoordvoerder.

De gemeente Gooise Meren is de fietsenchaos voor het station nu helemaal zat en is nu overgegaan tot handhaving. Om de fietser die zijn of haar tweewieler verkeerd neerzet toch een tweede kans te geven, wordt er eerst een sticker geplakt op de betreffende fiets. Zodoende krijgt de eigenaar 24 uur de tijd om de fiets weg te halen.

Betalen

Gebeurt dat niet dan moet de eigenaar dokken: 15 euro aan administratiekosten. Wie zijn of haar fiets mist, kan bellen naar 035-2070000. Bakfietsen gaan naar de oude fietsenwinkel van Fakkeldij. Dat is ook de plek waar mensen hun bakfietsen moeten stallen.

3 'Ook kritiek'


Gemeente krijgt er een fulltime BOA bij

GOOISE MEREN De gemeente krijgt een fulltime jeugd-buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dit voorstel van Hart voor BNM is vorige week in de raad aangenomen, maar niet unaniem.

De PvdA wil niet dat er een gemeentepolitie wordt gecreëerd en 50PLUS meent dat er niet is onderzocht of een extra BOA wel meerwaarde heeft. "De teamleider is niet eens geïnformeerd", luidde de stemverklaring.