Herfstmarkt bij de Vrije School.
Herfstmarkt bij de Vrije School.

Donderdag 14 november

Lezing

20.00 uur | Witte Kerk Naarden

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de Synode van Dordrecht plaatsvond. Prof. dr. Nico den Bok, hoogleraar theologie in Leuven, geeft een boeiende lezing. Toegang € 7,-. Reserveren: adm.cciv@gmail.com.

Vrijdag 15 november

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Isabel van Brunschot, familierechtadvocaat in Naarden en verbonden aan de Rechtswinkel, vertelt wat er allemaal moet gebeuren bij een echtscheiding en waarom het zo belangrijk is om een advocaat te kiezen die gespecialiseerd is in familierecht.

Herfstmarkt

19.00 uur | Vrije school Michaël
Bussum

De school wordt omgetoverd in een warme, sfeervolle herfstmarkt vol met sint- en kerstcadeautjes van duurzame en natuurlijke materialen.

Jong talent

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Pianist Andrei Makarov (17) won in 2018 het Steinway pianoconcours. Celliste Mare Keja (14) heeft in 2019 de eerste prijs gewonnen van het Prinses Christina Concours en violiste Anna Maring (15) was in 2018 winnares van het Britten Vioolconcours.

Zaterdag 16 november

Open Ateliers Vliegdenweg

13.30 uur | Verborgen kunstenaarsparadijs Bussum

Officiële opening door de burgemeester en daarna theater KunstwerkT samen met B. Jonckheer, schrijfster van 'Kunsthelden'. Ruim 20 kunstenaars heten u welkom.

Zondag 17 november

Intocht Sint Bussum

12.30 uur | Plein gemeentehuis Bussum

Ontvangst van Sinterklaas door presentator Paul Passchier, het kinderkoor van de Gooische Muziekschool en dans van Dansschool van Harten. Rond 13.00 uur zal Sinterklaas arriveren, begeleid door zijn Pieten en de Pietenband. Hier volgt het officiële ontvangst. Om 14.30 vertrekt Sinterklaas voor een rondje door het centrum en op het Julianaplein kunnen kinderen hem begroeten.

Expositie

14.00 uur | Galerie Pouloeuff Naarden

In deze expositie wordt het thema 'Licht' vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De kunstenaars vertalen hun perspectieven o.a. via videoprojectie, fotografie, handgeweven textiel en spiegels.

Maandag 18 november

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

'Gezelligheid kent geen tijd'. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De gastvrouwen heten u van harte welkom.

'Amalia'

14.00 uur | Spieghelwijck Bussum

Chris Leenders vertelt over raadselachtige verdwijningen, geruchtmakende moordzaken, bankovervallen en liquidaties in het Gooi; over zaken uit WOII die mensenlevens eisten. Een huiveringwekkende middag. Entree € 7,50. Aanmelden amalia.bus@kpnmail.nl of 035-6932318.

Dwalen door Venetië

19.30 uur | Bibliotheek Bussum

Cultuurkenner Wim Dooge zal u de weg wijzen naar de vele fraaie kerken en paleizen, maar ook naar enkele goede restaurants en mooie stranden. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl. Prijs: € 15,-.

Dinsdag 19 november

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Naarden

Zo'n tweehonderd jaar geleden ontstond een nieuwe manier voor het maken van afbeeldingen. De foto-grafie, oftewel 'het tekenen met licht'.



Woensdag 20 november

Lezing over Sinterklaas

10.00 uur | Bibliotheek Muiden

Themaochtend over de geschiedenis en ervaringen van Sinterklaas door Karel Wiegert uit Muiden. Karel Wiegert is al ruim 30 jaar “de Sinterklaas van Muiden” en heeft in de loop der jaren veel interesse ontwikkeld en informatie verzameld over dit onderwerp. Na afloop lunch in samenwerking met Stichting Samen Doen voor € 5,-. Aanmelden bij de bieb of bel 0294 - 264 768 .

Duo Gimenez-Iskhakova

14.15 uur | Godelinde Bussum

Stichting Muziek in Huis verzorgt een mooi optreden van het Duo Gimenez-Iskhakova in het restaurant van Vivium Godelinde. Zij spelen onder andere Beethoven, Schubert en Albéniz.

Donderdag 21 november

Busreis naar museum

8.30 uur | De Schakel Naarden

Een volledig verzorgde reis. U ziet een kledingpresentatie, klederdracht, gestipte mutsen, zilveren oorijzers en authentiek meubilair. Kosten alles inclusief € 52,50 p.p. Informatie en aanmelden:
T. v.d. Horst, 035-6949312.

En verder:

Vrijwiligerscentrale zoekt:

Wereldwinkel Bussum zoekt een bestuurssecretaris. Je zorgt voor de bestuurlijke pijlers van de organisatie. Heb je binding met onze waarden dan komen we graag met je in contact.

Philadelphia Bussum zoekt een maatje voor sociale bewoonster (64) om samen koffie te drinken en op stap te gaan in het dorp.

Burgerzin Naarden zoekt vrijwilligers die houden van aanpakken en hand-en-spandiensten willen verrichten voor de jaarlijkse evenementen zoals Palmpasen, sinterklaasintocht en kerstmarkt.

Hellabeem zoekt een secretaris.

www.vcgooisemeren.nl.