Camera's in de vuurwerkvrije zone

NAARDEN Het winkelgebied op de Keverdijk in Naarden is net als vorig jaar de enige plek in heel Gooise Meren waar een vuurwerkverbod geldt tijdens de jaarwisseling. Nieuw dit jaar is dat er in deze toch kleine zone tussen 27 december 2019 en 3 januari 2020 cameratoezicht komt.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Gooise Meren besloten, schrijft burgemeester Han ter Heegde aan de gemeenteraad.
In de periode dat de vuurwerkvrije zone geldt - tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur - worden de camerabeelden 'live uitgekeken' door de boa's en politie. Wie dan de fout ingaat, loopt het risico boa's of politie te zullen aantreffen.
In de dagen ervoor of erna - dan is de vuurwerkvrije zone niet van kracht, maar is vuurwerk afsteken sowieso niet toegestaan - maken de camera's opnames die na een strafbaar incident bekeken kunnen worden om zo de daders alsnog in de kraag te kunnen vatten.
"Het college verwacht dat de herinvoering van de vuurwerkvrije zone en het tijdelijke cameratoezicht een positieve invloed zullen hebben op de veiligheid en leefbaarheid van de Keverdijk voor, tijdens en na de jaarwisseling," schrijft de burgemeester, "en een de-escalerende en preventieve werking hebben. Ook zal er zo effectiever gebruik worden gemaakt van de capaciteit van de boa’s."

3 '2900 euro'