Sinterklaas komt naar Gooise Meren

GOOISE MEREN De goedheiligman en zijn pieten zijn bijna beginnen aan hun boottocht naar Nederland. Uiteraard komen ze ook naar de verschillende kernen in Gooise Meren.

De feestelijke intochten zijn op zondag 17 november in Bussum en Muiden en een week later, op zaterdag 23 november, bezoekt de goedheiligman Naarden en Muiderberg.

Zondag meert de pakjesboot aan bij de haven van Muiden. Dit jaar is er ook een speciale glutenvrije piet. Deze piet bakt zelf zijn eigen glutenvrije pepernoten en is duidelijk herkenbaar. Hoe de andere pieten eruitzien daar wil de organisatie, het Comité Openbare Feesten, geen uitspraak over doen. Na het onthaal bij de Groote Zeesluis zijn er tal van activiteiten. Zo kan er gedanst worden met sint en zijn pieten en is er na de wandeling naar de Kazerne een meet-and-greet en een sinterdisco. Het is overigens de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk verkleed komen. De feestelijke middag begint om 13.45 bij de Groote Zeesluis. Daar kan overigens op 6 december vanaf 18.00 uur de sint ook uitgezwaaid worden.

Bussum

De intocht in Bussum start zondag om 12.30 uur met muziek en dans. Om 13.00 uur komt de Goed Heiligman het podium op. Daarna gaat het het dorp in en is er om 15.00 uur op het Julianaplein een meet en greet.


Controles gebruik smartphone in het verkeer

GOOISE MEREN Automobilisten of (brom)fietsers moeten komende woensdag en donderdag extra rekening houden met controles op bellen of appen in het verkeer. Dat meldt de politie Midden-Nederland. "De smartphone is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en een van de gevaarlijkste vormen van afleiding."

Veel bestuurders weten inmiddels dat ze niet 'handheld' mogen bellen. Maar ook het vasthouden van de mobiele telefoon of smartphone tijdens het rijden is strafbaar. De politie wil dat mensen zich bewust worden van afleiding in het verkeer. Er worden ook bekeuringen uitgeschreven.