Cameratoezicht kost 2900 euro

Vervolg van de voorpagina

Met maar liefst acht camera's - er worden op vier plaatsen cameramasten met steeds twee camera's geplaatst - wil de gemeente voorkomen dat in het winkelgebied vuurwerkvandalen schade aanrichten en weg kunnen komen. De totale kosten van die camera's: 2900 euro.
Vorig jaar gold in het gebied voor het eerst een vuurwerkverbod nadathet tijdens de jaarwisseling 2017/2018 de ondernemer van de supermarkt Plus door een vuurwerkincident een geschat bedrag van 10.000 euro aan schade had opgelopen. Die vuurwerkvrije zone bleek een succes: bewoners hadden minder last en overlast en voelden zich veiliger. Het enige punt van kritiek was dat de constante aanwezigheid van de boa’s een, aldus B en W, "uitdagende werking had op enkele bewoners". Deze bewoners pleegden in enkele gevallen misdragingen om de boa’s te provoceren. Dat kritiekpunt houdt een vuurwerkvrije zone voor de komende jaarwisseling niet tegen. Om de massale aanwezigheid van de boa's iets tegen te gaan, komen er camera's. "Dit betekent dat de boa’s surveilleren in heel Gooise Meren, maar verhoogd aanwezig zijn op de Keverdijk", aldus de burgemeester. "Het cameratoezicht blijft ook nog enkele dagen voor en na de jaarwisseling aanwezig."


Parkeren leeft in de Vesting

NAARDEN Hoe moet het verkeer in de toekomst door Naarden-Vesting rijden? Maandagavond bleek dat met name doorgaand verkeer een probleem vormt. Ook de pakketbezorgers in hun busjes zorgen voor veel ergernissen.

Bij de bijeenkomst tussen leden van het bewonersplatform en de gemeente ontstond het idee om de pakketbezorgers hun pakjes op een centrale locatie te brengen. Of dat echt gaat gebeuren is nog maar de vraag. De avond was vooral om ideeën op te doen. Wel werden enkele trends zichtbaar: het afsluiten van de Markstraat vindt men een slecht plan, er leven grote zorgen over toenemend verkeer als er 600 woningen op de Borgronden worden gebouwd en de doseerlichten zouden weer in ere hersteld moeten worden. Dat laatste is opvallend omdat de raad vorige week besloot de lichten, die het niet doen, niet te vervangen en zelfs weg te halen. Het bewonersplatform was daarin niet gekend. De uitkomst van de avond wordt meegenomen in het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente.