Nieuwe rotonde en stoplichten zijn klaar

NAARDEN De rijksweg vanaf de torenflat in Naarden tot aan de op- en afrit van de A1 is vrijdag weer opengegaan. Dat was twee dagen eerder dan gepland.

De weg is flink opgeknapt. Er ligt mooi nieuw asfalt, maar ook de oversteek met stoplicht bij Stadzigt is geheel nieuw. De bushalte is beter bereikbaar en er is een rotonde geplaatst waardoor de situatie er voor de wijkbewoners van de Keverdijk veiliger op is geworden. De rotonde zelf ziet er nog saai uit met een grote berg zand, maar er zijn bloembollen geplant.


Forse daling restafval

BUSSUM Het kan altijd beter, maar de 250.000 inwoners uit 't Gooi en de Vechtstreek zijn heel aardig bezig als het gaat om het gescheiden inzamelen van het huishoudelijk afval. Uit de tussenrapportage van de Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD) blijkt dat het gescheiden aanleveren van huishoudelijk afval is gestegen van 55 (2015) naar 68 procent (2019).

Het restafval is sterk gedaald: van 234 kilo per inwoner per jaar naar 164 kilo. Er is meer groente, fruit, tuinafval (gft), plastic, metalen en drink(ver)pakkingen aan huis ingezameld. Ook is er meer grof huishoudelijk afval gebracht naar de vier scheidingsstations in de regio. De dienstverlening van de GAD krijgt een dikke voldoende; een 7,6.

Wel zijn de totale kosten van de GAD met 5 procent gestegen ten opzichte van 2015. Ruimte voor verbetering is er nog wel: de helft van het ingezamelde restafval bevat nog steeds grondstoffen die gescheiden kunnen worden.


Gratis naar Muiderslot tijdens staking

MUIDEN De landelijke onderwijsstaking van vandaag (woensdag) is voor het Muiderslot reden om alle kinderen - die dan veelal vrij zijn - gratis toegang te verlenen.

Er is deze dag tussen 11.00 en 13.00 uur een workshop 'Maak van je juf of meester een ridder'. Het Muiderslot is open van 10.00 tot 17.00 uur.